— 1 min read

GLOBHE vann inUse Award 2021

Read 1597 times

GLOBHE tog i hård konkurrens hem priset för Sveriges bästa användarupplevelse när inUse Award 2021 hölls under torsdagskvällen.

Juryns motivering lyder: 

”I en värld som drabbas allt hårdare av klimatförändringar behövs relevant data för att undvika naturkatastrofer. GLOBHE skapar nytta för såväl beslutsfattare som drönarpiloter och i slutändan för alla oss som lever på den här planeten.”

– Wow vilken överraskning! Vi kände att vi hade en bra chans att ta hem det här men det går aldrig att förbereda sig – det känns fantastiskt! säger Matilda Waara Holmqvist, Head of marketing på GLOBHE.

– Härligt, stor ära för oss att vinna inUse Award. Detta betyder ratt vi är på rätt väg och att vi ska fortsätta med det vi håller på med, säger Rémy Ghalayini, på GLOBHE.

Techbolaget GLOBHE tillgängliggör bilddata inhämtad av drönare från stora delar av världen. Datan som laddas upp på en digital plattform kan sen laddas ner och vara till hjälp vid till exempel naturkatastrofer och i uppbyggnad av infrastruktur.

Bakom inUse Award står vi på inUse som för åttonde året i rad prisar användarupplevelser inom svensk digital design. Vinnaren får 25 000 kronor och biljetter till konferensen From Business To Button 2022.

Prisgalan hölls på Vasateatern i Stockholm och det delades också ut två hedersomnämnanden, ett till Freja eID och det andra till Rädda Barnen Safe Place.

Under kvällen gjorde även Linnea Henriksson ett bejublat uppträdande.