— 1 min read

Göteborgskontoret växer – nu börjar Johanna Braaf

Read 307 times

Johanna Braaf är vårt nyaste tillskott på Göteborgskontoret.

Varför sökte du dig till inUse?
– Jag letade efter möjligheten att skapa designlösningar som bidrar till ett hållbart samhälle och chansen att få arbeta tillsammans med de allra bästa inom branschen. Att få vara på en arbetsplats där jag kan utbyta erfarenheter med grymma kollegor är verkligen inspirerande! 

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har studerat Webbdesign och Informatik på Högskolan i Halmstad. Då Webbdesignutbildningen gick in på många områden var det självklart för mig att välja till ett år på Informatikutbildningen för att kunna fördjupa mig inom det område som jag var intresserad av, användbarhet och design. Efter min utbildning arbetade jag inom konfektionsbranschen på Nelly.com och Raglady där jag främst arbetade med det visuella uttrycket och tog bland annat fram nyhetsbrev, framsidor, kampanjer och banners. 

Hur upplevde du processen att söka jobb på inUse?
– I ansökningsprocessen fick jag skapa en ny interaktionsdesign utifrån ett case. Processen var spännande och jag kände att jag kunde presentera mer konkret hur jag tänker och varför med caset att utgå från. Det gjorde mig också extra glad när jag fick veta att jag fått jobbet eftersom jag fått visa mina kunskaper i arbetsprovet!

Hur ser ditt drömprojekt ut?
– Mitt drömprojekt är att få skapa eller förenkla en redan befintlig lösning som gör det vardagliga livet lättare för många. Dagens teknik skapar många möjligheter och alldeles för många sitter idag med system där man lärt sig allt annat än optimala vägar för att utföra sina uppgifter. Där jag får möjligheten att verkligen påverka någons vardag är mitt drömprojekt.