— 1 min read

Hallberg kom rakt ut i smeten

Read 291 times

Mattias Hallberg är ny på inUse sen i våras. Han började i april. Med ett ryck. – Det var häftigt att komma rakt ut i smeten i From Business to Buttons-konferensen.

Också sugen på att jobba hos inUse? Sök här!

Hur hamnade du på inUse?

– Jag hade koll på inUse. Dels har jag en kompis som jobbar på Göteborgskontoret och sen har jag följt inUse, för det är ett så intressant företag som gör bra grejer. Fick ett tips om att Stockholmskontoret sökte folk och skickade in en spontanansökan, sen började jag i april. Det var häftigt att komma rakt ut i smeten i From Business to Buttons-konferensen.

Du har titeln User Experience Designer.

– Jag har jobbat en hel del med det tidigare, det är ett intresse. UX-design är det jag tycker är allra mest intressant. Men jag ligger även nära strategi.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag pluggade informationsdesign, som det hette då. Sen har jag jobbat i ideella organisationer, Svenska kyrkan och Medborgarskolan, där jag haft många olika digitala roller genom åren. Där var det mycket strategi och man arbetar mycket med förankring och komplexa beslutsstrukturer. Dessutom har jag jobbat mycket med utbildning, hållit föreläsningar och workshopar.

Varför vill du jobba här?

– inUse var tidiga med att ta UX-perspektivet på allvar, att föra användarnas talan. Det är det en väldig styrka att ha folk bakom sig som vet vad de håller på med. Man kan exempelvis visa upp Jävla skitsystem som Jonas Söderström har skrivit, folket på inUse har massor av kunskap.

Också sugen på att jobba hos inUse? Sök här!