As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

"Här är projekten och medarbetarna viktigare än att bara tjäna pengar."

Read 2330 times

Vi älskar återvändare! Flera som slutar på inUse kommer sedan tillbaka till oss. En av dem som nyligen kom tillbaka är Christoffer Kopp, team manager och UX/Service Designer i Göteborg.

Du slutade ju faktiskt på inUse ett kort tag efter att jag började. Varför slutade du då?
– Som konsult kan man ibland vara lite bakbunden i sin rätt att påverka the bigger picture. Jag ville bli anställd för att kunna påverka ännu mer på ett produktbolag.

Och varför ville du börja på inUse igen?
–  Det är främst två anledningar. Det ena är att inUse är ett bolag med väldigt fina värderingar. Jag upplever att här är projekten och medarbetarna viktigare än att bara tjäna pengar. Det är inte ett konsultbolag som alla andra. Det andra är att jag ville utvecklas som ledare. Jag har ett driv för att vara med och påverka hur vi jobbar på ledningsnivå för att göra det lättare för våra medarbetare att arbeta.
Hur menar du då?
– Jag vill vara med och bygga en atmosfär där alla känner sig sedda. Där man känner att ens röst räknas. Att skapa en sådan miljö tror jag är viktigt grund. Men jag vill också stötta mina kollegor i att ”inte sitta och vänta”. Jag vill bygga ett team där man känner trygghet och stolthet i sitt hantverk. Ofta hör jag designers säga ”vi kommer in försent”, men det gäller också för oss att våga ta för oss, att modigt driva på och skapa förutsättningarna för att göra ett bra jobb. Det hoppas jag kunna stärka.

4 år på Volvo Cars

Under de 4 år som Christoffer varit ifrån inUse har han arbetat på Volvo Cars i Göteborg. Både som UX designer, produktägare och lead för UX-research inom självkörande bilar. Men på Volvo har han också haft rollen som lead för att etablera agilt, effektstyrning och UX inom organisationen. Ett omfattande arbete som kräver tålamod, för att komma bort från funktioner och få alla att tillsammans tänka på användaren i första hand.
– Ett av mina häftigaste ögonblick på Volvo var när  Product & Quality CTO:n vände sig om till mig och frågade "hur matchar funktion X med den prioritering UX har gjort på användarna för denna produkt?” Då var jag otroligt stolt. 


Vad ser du mest fram emot nu?
– inUse är i en omstart där vi har möjlighet att forma det företag vi vill jobba på framöver. Det tycker jag känns otroligt spännande, att befinna sig i början på något nytt, där det redan finns en otroligt bra grund att bygga på.