— 1 min read

Hjälp till att döpa intranätboken

Read 869 times

I april släpps en ny bok om intranät som just nu står utan titel. Du kan vara med i namngivningstävlingen och därmed plocka hem ett eget exemplar av boken.

Boken är en antologi, där varje kapitel ger insikter och inspiration om olika aspekter av intranät.

Boken är främst skriven för dig som arbetar med intranät och funderar på hur du kan göra det ännu bättre. Initiativtagare till boken är Intranätverk och kapitlen är skrivna av Sara Redin, Oskar Berg, Fredrik Wackå, Kristian Norling, Marcus Österberg samt Nils-Erik Gustafsson, senior UX-strateg på inUse, och Ingrid Domingues, som är en av grundarna till inUse.

Ingrids kapitel tar ståndpunkten att ett bra intranät är ett smörjmedel för kärnverksamheten.

– Rätt utformat gör intranätet att vardagsjobbet blir enklare och bättre på ett sätt som stärker verksamheten. Att komma på vad som är det mest värdeskapande arbetet och att utforma intranätet så att verklig nytta uppstår kallas effektstyrning.

Ingrid beskriver i sitt kapitel översiktligt hur det går till, ger några handfasta råd om hur du bör tänka och några exempel på hur delresultaten kan se ut.

Nils-Erik Gustafsson har tidigare arbetat som webbstrateg på Skatteverket och därmed varit ansvarig för ett av de största intranäten i Sverige. 

– Ett bra intranät bidrar till ett kreativt arbetsklimat genom att engagera sina användare. I mitt kapitel tipsar jag om olika sätt att skapa engagemang, som kommentarfunktioner för nyhetsartiklar, återkopplingsformulär för sökfunktion, med mera.

Men just nu saknar alltså boken titel. Där kan du kan bidra med ett förslag i namntävlingen, och går du vinnande ur namngivningstävlingen förvärvar du både ära och ett exemplar av boken. Lycka till!