— 2 min read

Hon är här för att leda våra affärer – välkommen Sara Hernandez!

Read 1641 times

Sara Hernandez är vår nye affärsansvarige på inUse Stockholmskontor. Hon har en gedigen bakgrund inom digital kommunikation och sälj, men har tagit sig an många fler roller sedan hon klev in i yrkeslivet.

– Mitt första jobb efter utbildningen var som webbutvecklare och jag var i princip självlärd genom tutorials på webben i det tidiga 00-talet. 

Det har skett en hel del förändringar inom IT sedan 00-talet. Vad har du gjort längst vägen?

– Jag har jobbat i communitysvängen under 00-talet – bland annat med ett community för elinstallatörer och för en bloggtjänst. Efter det har jag arbetat på en digital kommunikationsbyrå i 12 år från 2008 till 2020. Vi var tidigt ute med att hjälpa kunder komma ut på sociala medier i Facebook och Twitters begynnelse. Och sen dess har jag jobbat som webbprojektledare, digital strateg, contentspecialist, kundansvarig och med försäljning.  

 Vad var det som lockade dig till inUse efter hela 12 år på kommunikationsbyrån?

– inUse har länge varit en inspiration. Jag gick en kurs i effektkartläggning hos inUse Academy för ett par år sen och har sen dess använt de verktygen och metoderna i mitt dagliga arbete.

– När man arbetar med digitala tjänster och plattformar så pratar vi ofta om vikten av användarna och att nyttan ska stå i centrum. Hos inUse sitter den här inställningen i ryggmärgen och backas upp av väl utvecklade metoder och forskning. 

 

Främst var det människorna på inUse som lockade.

 

– Jag hade en bild av att det arbetar en massa kunniga designspecialister här som generöst delar med sig av sin kunskap – och det stämmer verkligen. Kompetensutveckling, kunskapsdelning och samarbete är en grundläggande del av vardagen på inUse.

 Vad är dina styrkor i din roll som affärsansvarig?

– Min styrka är att jag ständigt vill utvecklas och lära mig nya saker och jag säger sällan nej till nya uppdrag, utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Det har gjort att jag blivit en generalist med vana av att ha många roller samtidigt. Jag har en väldigt bred bakgrund där jag har arbetat som konsult i många projekt och linjeroller på olika företag i olika branscher. Samtidigt har jag arbetat med försäljning, ledarskap och projektledning. 

 Hur kommer det återspeglas i din roll hos oss?

– Att kunna ha många olika hattar och bollar i luften är lite av en klyscha, men det gör att jag kan driva flera olika spår samtidigt och ganska snabbt byta fokus vid behov, vilket behövs in den snabbfotade byråvärlden.

– Min bakgrund gör också att jag har en förmåga att sätta mig in i både kundens värld, problem och behov, men också att jag förstår våra konsulters vardag och vad de behöver för att göra ett bra jobb.   

Vad är din vision för inUse affärer framöver?

– En annan av de sakerna som lockade mig med inUse är den satsningen som finns här på intressanta ämnen som Human-Centered AI, Sustainable Design och Digi-fysisk design. Min vision är att vi ska inspirera organisationer och företag i Sverige i ännu större utsträckning. Jag vill att vi ska hjälpa våra kunder att utveckla nydanande tjänster, produkter och upplevelser som både är bra för miljön, människor och ekonomin. 


Är du intresserad av att inspireras och prata med oss om hur vi kan hjälpa dig vidare i dina affärer? Tveka inte att höra av dig till Sara Hernandez (sara.hernandez@inuse.se). Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans.