As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 2 min read

Hon har inte missat en enda konferens

Read 1516 times

Den digitala strategen Marit Lundström ska gå på årets From Business to Buttons. Det brukar ju ge massor säger hon. Hon vet. Hon har nämligen varit på alla FBTB-konferenserna genom åren.  – Har jag? Haha, jomen det har jag. Nu när jag tittar i videoarkivet så känner jag igen alla talarna, säger hon.

Det finns platser kvar – skaffa din plats på årets From Business to Buttons nu!

konferensens sajt står det i en mening vad FBTB handlar om. ”From Business to Buttons is the meeting place for everyone who wants inspiration and hands-on advice on how to maximize business value by creating great user experiences.”

– För mig passar det – jag jobbar strategiskt för hur vi huvuddesignar processer i digitala kanaler. Men även för dem som har en mer handfast UX-roll är det klart givande, säger Marit Lundström, digital strateg och produktägare på AFA Försäkring.

Som för många andra är det begränsat hur många konferenser man kan gå på, även om flera kan verka intressanta. Det handlar om att få ihop det tidsmässigt, och ekonomin sätter såklart gränser.

– Ja, man måste välja, och jag tycker From Business to Buttons är den bästa. 

– Den har alltid nåt utanför ramarna, nåt som sticker ut, det finns alltid varit nåt att ta med sig därifrån.

Direkt ur minnet flödar det fram talare att minnas. Som gett riktiga avtryck. 

– Förra året då Mike Monterio var tillbaka – det handlade om att man som designer kan ta ansvar för vad man är med och designar och när man ska säga nej. Man är inte bara ett verktyg, som designer kan och bör man välja. 

– Och Kim Goodwin om att man måste förhålla sig till sin organisation. Jag gick hem och köpte hennes bok, jag kände igen mig i den organisation jag är i och dem jag har varit i. Det öppnade ögonen. Jag började jobba utifrån det – strax efter det anställde vi en UX:are. Det var riktigt hands-on.

– Och så en kul grej från 2017. Alan Cooper – hans tal var inspelat i hans bibliotek i USA. Det blev kul, i och med digitaliseringen, det finns ingen anledning att flyga världen över – man skulle kunna göra mycket mer av den typen av intervjuer. Det var kul att David, (de Léon, konferenciern) låtsades gå ner i källaren. Sen dök han upp i bild, det var en rolig grej.

– 2016, Patricia Moore. Designa genom livet – inte designa bara för dem i sin fulla kapacitet, utan för alla lägen i livet. Jag satt och grät. Det lämnade avtryck. Det har stannat kvar.

– Det har alltid varit saker som stuckit ut. Saker som jag tagit med mig hem, som jag använt.

Hur är nätverkandet på From Business to Buttons-konferensenerna, är det mycket läge för det?

– Det är massor. Antingen före detta kunder, kollegor, före detta kollegor – man har möjlighet att nätverka kring hur man jobbar på olika ställen. De som är där delar samma passion, att jobba användardrivet.

Det finns platser kvar – skaffa din plats på årets From Business to Buttons nu!