As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Hon låg bakom Karmas vinst i inUse Award

Read 1357 times

I fjol vann Karma inUse Award, och den som låg bakom att de fick chansen var Cecilia Mark-Herbert, lektor på Sveriges lantbruksuniversitet. Hennes drivkraft var inte bara att man som vinnar-nominerare vinner priser utan hon hade helt enkelt slagits av Karmas briljans. –  De tänker fritt och stort och utanför lådan, säger Cecilia Mark-Herbert.

Nominera för inUse Award 2018 – vinn fina priser!

Appen Karmas affärsidé är att hjälpa restauranger och butiker att sälja överbliven mat till kraftigt rabatterat pris till kunder via en app. Restaurangerna minskar matsvinnet och kunden sparar pengar. En värdig segrare av inUse Award 2017. Något som Cecilia Mark-Herbert, lektor på Sveriges lantbruksuniversitet, redan tidigare fått upp ögonen för. Hon tyckte det var en så bra lösning att hon nominerade Karma förra året.

– Jag tycker de är väldigt duktiga. Med hållbar utveckling och mänskligt beteende i åtanke, säger hon.

– Jag fick tipset av några vakna studenter, de sa ”du som är intresserad livsmedel, kolla Karma”. Då jag undervisar i marknadsföring och kvalitets-managment, var detta så klart väldigt intressant.  Man vill ha pigga exempel på vad som händer i näringslivet i klassrummet.

Vad är god användbarhet för dig?

– Första ordet som dyker upp är det ska vara lätt. Och sen ska det vara tillförlitligt och innehålla ett system som är transparent bakom, det har ju Karma.

inUse Award har blivit en kvalitetsstämpel, ett pris som delats ut bland mängder av tävlanden varje år. 

”Det krävs väldigt mycket”

– Jag tycker det är jätte-, jättebra. Tidigare har jag forskat inom innovation så jag vet att det krävs väldigt mycket av dem som utvecklar saker.

Cecilia Mark-Herbert vann en iPad för sin insats.

– Har haft fin användning för iPaden – inte minst för att jag har barn som bor långt borta som jag vill kommunicera med. 

Utöver iPaden vinner den som nominerar segraren en biljett till kommande års From Business to Buttons. Så, det finns inget att tveka kring – in och nominera i årets inUse Award!