— 1 min read

Idag välkomnar vi Jessica Bjermer

Read 387 times

Jessica Bjermer är en av de nyaste konsulterna på inUse. Hon är en fullfjädrad nyhetsbrevsexpert med förkärlek till Effektstyrning.

Berätta lite om din bakgrund Jessica!
– Jag pluggade till interaktionsdesigner på Malmö Högskola och slutade där 2008. Jag kommer nu från en tjänst på Apsis där jag arbetat sedan 2009. Jag blev först anställd för att se över, och ja, faktiskt göra deras guider, från grunden. Men eftersom jag är interaktionsdesigner har jobbet sedan dess skiftat fokus för att handla mycket mer om användbarhet i systemet. Jag jobbade mycket internt med att alla skulle förstå vikten av användbarhet.

På vilket sätt gjorde du det?
– Genom att öka förståelsen för användarna och hur man arbetar för att ta reda på vad de vill. Jag gjorde mycket användningstester och införde även ett effketstyrt arbetssätt på utvecklingsavdelningen där jag arbetade.

Varför sökte du dig till inUse?
– Jag har varit nyfiken på inUse i några år och även läst böcker som Jävla Skitsystem, Användbarhet i Praktiken och Effektstyrning av IT. Jag har trivts väldigt bra på Apsis, men eftersom jag varit där länge och det stundtals var tungrott att arbeta som designer där ville jag göra något nytt. Jag har också saknat likasinnade att utvecklas tillsammans med, jag var den enda på Apsis som arbetade med UX så detta är något helt annat.

Vad är har du gör förväntningar/förhoppningar på livet som konsult?
– Det ska bli väldigt roligt att inte bara arbete med en enda webbapplikation utan att ha flera olika typer av projekt. Jag ser också fram emot att arbeta med kunder som verkligen förstår vikten av god användbarhet, jag tror kännedomen och insikten är större hos dem som kommer till oss. De förstår varför det behövs på ett helt annat sätt.