— 1 min read

Inför inUse Award: Fjärde jurymedlemmen

Read 1018 times

Som nummer fyra i den glänsande raden av jurymedlemmar till inUse Award har vi – Emma Hällström! – Det intuitiva är något jag går igång på och att se att en lösning verkligen utgått från användaren och dennes problem, säger hon.

För varje nominering skänker inUse 20 kronor till Geek Girl Meetup – in och nominera!

Mengmeng Du, Andrew Walden och Pär Bygdeson är redan offentliggjorda. Nu är det dags att släppa fram Emma Hällström!

Grundare och vd för Femingo som arbetar med feministisk innovation. Har sin bakgrund i marknadsföring men efter att ha gått in i väggen 2014 valde hon att satsa fullt ut på – Emma. Välkommen till inUse Award-juryn, Emma Hällström!

– Det är första gången jag är med i ett liknande nationellt juryarbete så jag hoppas på en spännande utmaning, att träffa nya människor med olika kompetensområden och även se vad andra letar efter inom användarvänlighet. Hoppas också hitta några nya spännande tjänster att använda mig av i min vardag.

– Jag hoppas hitta något nytänkande och något som verkligen hjälper människor i deras vardag på ett smart sätt. Det intuitiva är något jag går igång på och att se att en lösning verkligen utgått från användaren och dennes problem.

Femingo syslar med feministisk innovation, vad innebär det i ert fall?

– Med kvinnor och kvinnors problem som utgångspunkt använder vi nya tekniker för att skapa en lite bättre och mer jämställd värld.

inUse skänker 20 kronor till Geek Girl Meetup för varje nominerat bidrag till inUse Award. Vad är din koppling till denna organisation?

– Jag är engagerad i Geek Girl Meetup, framförallt i undergruppen Geek Girl Startup. GGM har gett mig, som varit totalt o-tech, modet att ge mig in i en för mig en helt ny värld och våga ta plats. Det har gjort att jag nu tillsammans med Elin Nyström nu håller på att starta upp nätverket Geek Girls Gotland på hemmaplan.

 

För varje nominering skänker inUse 20 kronor till Geek Girl Meetup!