As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Interaktionskroki på inUse – ”För att se moderna rörelsemönster”

Read 1019 times

Vi på inUse studerar användare, i synnerhet av digitala produkter. Ett sätt att hitta nya detaljer och infallsvinklar är givetvis att köra interaktionskroki. – Kroki är så traditionellt med ritkol och papper. Det är intressant att kombinera det med modern teknik, se hur det moderna rörelsemönstret ser ut, säger Rebecca Hallqvist, initiativtagare till inUse-krokikvällarna.

Boka en inspirationsföreläsning med några av våra inUse-designer!

Som interaktionsdesigner vill man veta hur människor beter sig i olika situationer. Och man vill beskriva hur det ser ut. För att slipa på ett sätt att göra det på beslöt sig Rebecca Hallqvist, User Experience Designer på inUse, att tillsammans med kollegan Cecilia Hermansson, också User Experience Designer, att anordna krokikväll på inUse. Med en digital vinkel.

– Vi behöver förhålla oss till människor på olika sätt och vi behöver ibland kunna gestalta människor och det handlar alltid om att de håller på med nån typ av teknik. Så vi tänkte att det blir en kul twist på kroki, att vi ritar av människor som håller på med teknik, säger Rebecca Hallqvist.

– Dels är det kul att teckna, dels är det många som är designer som har en dröm om att vara konstnärliga men inte alltid gett det så mycket utrymme.

– Vi kommer till att vi behöver illustrera användning och då kan det vara väldigt effektivt att skissa upp en situation. Och då kan det vara en människa som ligger på soffan och läser på sin iPad, en människa som slår på skrivaren eller nån som tittar på stjärnhimlen genom sin iPhone.

Hallqvist och Hermansson bjöd in – i synnerhet interaktionsdesigner – till inUse lokaler, tände lite ljus och satte på musik.

– För att det ska bli av måste det vara enkelt att anordna eventet. Alla fick bjuda in de som de ville, man fick ta med eget skissmaterial och de som tecknade fick turas om att vara modell.

– En skissade på sin tablet, och nån använde kol, nån annan blyerts, på papper.

Var det lyckat, blir det fler tillfällen?

– Det var väldigt kul, alla blev väldigt peppade. Alla kände att man inte riktigt bemästrade det, men att det var väldigt kul att få utforska olika sätt att se en människa. Vi testade med olika geometriska former, tänka proportioner, utgå från rymden omkring personen, bland annat.

– Det kommer bli fler kvällar. Det var många som inte kunde just den här dagen, men som var jättepeppade på konceptet, så det finns ett intresse.

Boka en inspirationsföreläsning med några av våra inUse-designer!