— 1 min read

Intervju som intervju...

Read 181 times

Vi intervjuade en person kring betalvanor på internet. Han svarade artigt, om än mer och mer dröjande. Det visade sig att mannen trodde att han var på en arbetsintervju som var bokad samma tid, på nästan samma plats. – Så här konstig arbetsintervju har jag aldrig varit på, sa mannen.

Vi på inUse träffar en hel del personer som får berätta om sina användarupplevelser kring olika saker. De blir helt enkelt intervjuade för att berätta om sina vanor, så att vi kan få koll på behov och önskningar inom ett visst område.

Häromdagen gjorde vi en ny sån här intervju. En person kom enligt uppgjord tid klockan 13. Och svarade på en massa frågor.

– Vi presenterade oss och satte igång, berättade att han skulle vara anonym och slog igång bandspelaren. I 30 minuter svarade han artigt på diverse frågor om att handla på internet och hur han brukade betala, säger Patrik Vikner på inUse.

Sen fick mannen frågan om har hade några frågor i sin tur. Det kan man säga att han hade. Han undrade om det verkligen var den arbetsintervju han skulle på som han just deltog i, det var ju rätt klockslag och nästan rätt plats…

– Så här konstig arbetsintervju har jag aldrig varit på, sa mannen.

Han skulle egentligen till rummet bredvid.

– Stackarn hade gått in i fel rum på kontorshotellet och sagt han var här för intervju klockan 13, vilket var just vad vi skulle hålla i, säger Patrik Vikner.

”Jag uppfattar inte hela nanmet, men inte att det INTE skulle vara Johan.”

Och Patrik och hans kollega hade genomfört en introduktion, och stämt av namn och tid.

–  Jag sa ”Hej, är det du som är vår klockan 13?” och ”Johan?”, säger Patrik Vikner.

– Jag får ett namn tillbaka som börjar på ”j”,  jag uppfattar inte hela nanmet, men inte att det INTE skulle vara Johan.

Mannen, vars namn mycket riktigt började på ”j”, fick sedan snabbt hjälp till rätt rum och kunde genomföra den intervju han kommit för. Som förhoppningsvis inte upplevdes lika märklig. Om han fick jobbet förtäljer dock inte historien.


Som om det inte vore nog

Att det inte är helt lätt med användbarhet i intervjusituationer visade sig ännu en gång. Redan nästa dag, berättar Patrik Vikner:

– En annan man, som skulle till oss, hade åkt till fel våning. Han hade kommit en bit in i en arbetsintervju för systemvetare innan han hann få saker klart för sig och säga ”Jag ska nog på en annan intervju…”.

 

Mannen på bilden ovan har inget med saken att göra.


Vi kommer givetvis att tänka på det här: