— 1 min read

Intranät med fokus på samarbete

Read 1249 times

En vanlig utmaning, och en risk, med intranät är att de rätt snabbt kan bli ett lapptäcke av gamla kompromisser och kortsiktiga lösningar. Där har Ale kommun tagit ställning och åstadkommit är ett väldigt strömlinjeformat intranät där man prioriterat hårt.

Ett intranät kan inte göra allt – man måste prioritera för att det ska bli bra och uppfattas som enkelt. Just där har inUse hjälpt Ale kommun i satsningen med att bygga ett nytt intranät:

– Vi ville skapa enkelhet för våra användare och få med all information på en plats – samtidigt som det skulle vara användarvänligt, menar May Herlin, IT-strateg på kommunen.

inUse startade arbetet med att göra en Effektkartläggning. Där intervjuades fem anställda i chefsposition och tio medarbetare samt att man gjorde enkäter för att ta reda på hur behoven verkligen såg ut. 

Nu är Ale kommun på god väg mot ett intranät med fokus på samarbete. De har många samarbetsytor som man lagt mycket krut på och det är absolut ingen envägskommunikation som gäller. Lanseringen är planerad till 1 december och bloggen kommer att följa upp hur arbetet fortlöpt även i framtiden. Läs mer om hur Ale kommun gick till väga.