As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 2 min read

Tillsammans gör vi skillnad

Read 1382 times

Det är lätt att bli nublind när omvälvande händelser tar tag i oss. Vi vill därför kasta dig tillbaka till 2019 och berätta om hur vi gjorde skillnad för 143 miljoner användare. Och hur vi jobbar med att skapa en bättre framtid för människor, samhällen, företag och organisationer.

2020, världen sitter i karantän och står inför stora utmaningar. Det kommer gå bra. Vi kommer ta oss ur den här stormen också.

Ett hundra fyrtio tre miljoner. Siffran är smickrande hög. Ganska otroligt. Tycker vi med. Det är förstås ingen exakt vetenskap bakom mätningen, snarare en grov förenkling. Krasst sett kan man säga att vi mäter hur många människor som använt alla tjänster och produkter vi jobbat med under 2019. 

För oss är det viktigt att mäta inUse digitala avtryck. Det ger oss en indikation, eller ett kvitto på var vi står, och vart vi är på väg. 

Vi vågar påstå att sprängkraften i våra designlösningar påverkar hur samhället formas. Det ger företag de verktyg de behöver för att lyckas växa och nå sina finansiella mål. Designlösningar som ger enskilda individer och organisationer det de behöver för att utföra uppdrag och jobb som är viktiga för hur samhället funkar.

Vårt samarbete med Renova exempelvis, ett bolag som jobbar med avfallshantering. Med inUse designlösningar sätter de återvinningsribban i Västsverige och ser till att deras kunder återvinner skräp smartare och mer hållbart. Vi hjälpte till att skapa deras kundportal som har bidragit till att dra ner på deras transporter, ökat bolagets möjligheter att vinna affärer och avlastat kundsupporten. 2019 blev samarbetet även nominerat till Stora Designpriset. Och Renova har redan sett att resultatet av vårt gemensamma arbete ger dem konkreta konkurrensfördelar.

I Göteborg har vi hjälpt två stora verksamheter inom transportindustrin och offentlig sektor med digitaliseringen av deras arbetsplatser. 150 000 av verksamheternas medarbetare var med på digitala förändringsresan.

Vi hjälper också biblioteken i mellersta Sverige så de kan jobba gränsöverskridande och samverka med varandra. Vi sätter ny digital standard i förarmiljön i framtidens lastbilar. Vi ser också till att hushållsmaskiner blir smartare, bekvämare och snällare mot miljön. 

En annan sak vi är stolta är att vi under 2019 vann ramavtal med Region Skåne och Skånetrafiken gällande Service design. En aktör som skapar stort värde för alla som åker kollektivt och genom sina insatser gör stor skillnad för både enskilda individer och för regionen som helhet. 

I Malmö arbetar vi också sedan flera år tillbaka med en läromedelsproducent. Vi har under 2019 utökat samarbetet där vi tillsammans tar stora kliv in i framtidens lärande. 

Man kan säga att vi växer både i storlek och betydelse. Men vi vill inte växa för växandets skull. Vi har en tydlig navigerad moralisk kompass när det kommer till vilka vi jobbar med. 

Vi tackar nej till många kunduppdrag och undviker att bidra med design som leder användare att göra val som inte vore bra för dem. För det är viktigt för oss att exempelvis inte sätta enskilda individer i en skuldfälla. SMS-lån-företag får nobben och kommer alltid få nobben av oss. 

Vi använder istället våra designkunskaper för att hjälpa våra kunder att göra långsiktigt hållbara designval. Det är förstås inte alltid lätt i en föränderlig digital värld som vi lever i. Men om vi får sura citroner, gör vi lemonad av dem. Det är så vi jobbar, lever och lär. 

Det krävs mod för att lyckas med det, mod att pröva nya vägar och testa gränser. Det är drivkraften hos kollektivet inUse – våra designers och alla andra duktiga medarbetare – som är självaste möjligheten som gör den skillnaden. 

Det är de gemensamma insatserna från alla våra medarbetare som gör inUse så framgångsrikt. Det finns gott om utrymme för egna initiativ och personlig utveckling. Vi tror på att medarbetarnas delaktighet förbättrar och utvecklar vår verksamhet och ser gärna till att ge alla möjligheten att utvecklas och våga tänka nytt. 

Vi ser fram emot att fortsätta bygga vidare samarbeten och hjälpa företag utvecklas i rätt riktning i sin bransch. Vi hoppas också kunna fortsätta sporra och inspirera människor och företag med våra designlösningar för en bättre hållbar framtid.