— 1 min read

inUse Award-vinnarna knappa året efteråt: ”Vi ska ta över världen”

Read 827 times

Förra inUse Award kammade Trine hem segern. När nu nomineringsfasen är i full gång för 2019 tog vi ett snack med Jennie Lindell, designer på Trine, som stod på scen i fjol och tog emot priset.

Vad betydde det att vinna inUse Award?
– Det betydde mer energi i teamet och en bekräftelse på att vi gör något rätt. Vi är bra på att vara självkritiska. Dessutom fick vi komma på From Business To Buttons – som gav oss mycket inspiration!

Hur har det gått för er tjänst vidare, man har hört mycket positivt!

– Det går bra! Igen, vi är bra på att vara självkritiska så vi vill alltid göra mer och bättre, men vi är på väg åt rätt håll.

Vad har ni för planer framåt?

– Vi ska ta över världen ju! På ett bra sätt. Först vill vi etablera oss ordentligt i Sverige och Norden, sen kör vi resten av klotet. Vi vill visa att det går att vara lönsamma och göra nytta samtidigt.

– För att vi ska klara utmaningarna vi har framför oss behöver vi alla ställa om och bygga affärsmodeller där samhällsnytta är kärnan i vad vi gör. Hur bra det än går för Trine kan vi inte förändra världen själva. Vi behöver bli fler.

Vad är receptet för att nå så långt med användarvänligheten, att man till och med vinner priser för det?

– Jag tror inte att det finns bara ett recept. Vi jobbar väldigt mycket med A/B-test och ser till att verifiera våra hypoteser innan vi rullar ut nya ändringar. Det är lätt att tro att en känner sina användare, men de överraskar nästan alltid.
 

Vet ni någon tjänst som också förtjänar vinna inUse Award? Nominera här!