As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

inUse designar 112-operatörernas vardag

Read 2762 times

Just nu arbetar inUse med SOS Alarm att utforma ett nytt användargränssnitt för alla de som tar emot 112-samtal.

SOS Alarm sökte en långsiktigt samarbetspartner med spetskompetens inom UX/UI och tillgänglighet. Man ville ha hjälp med att ta fram ett nytt användargränssnitt för alla de som arbetar och tar emot 112-samtal. I uppdraget ingår det att göra research, ta fram design, användningtesta och iterera. Allt för att skapa en så bra och effektiv arbetsmiljö som möjligt för 112-operatörerna. Och även ambitionen är hög, SOS Alarm vill skapa världens bästa larmkedja.

– Det är en spännande utmaning att skapa en tjänst som möjliggör ett effektivare arbete för många olika målgrupper, med olika användningsmål men som har en gemensam önskan – att rädda liv, menar Johan Lindholm, UX designer i projektet.

inUse har alltid haft som mål att arbeta med uppdrag och kunder som gör skillnad för människa, organisation och samhället i stort.  Kontraktet med SOS Alarm skrevs under början av hösten och arbetet är nu i full gång. 

– Många av oss som jobbar på inUse gör det för att göra skillnad, att bidra till den typen av samhällsnyttigt uppdrag som SOS Alarm står för känns helt fantastiskt. Med vår breda erfarenhet inom just kontrollrum kändes det också som en bra match rent kompetensmässigt, säger Jonas Ehrling, Head of inUse.

Just användargränssnitt i kontrollrum och designarbete med digifysiska miljöer är något som inUse jobbat mycket med. De har bland annat har arbetat med kontrollrum för SL:s Röda linje, även Saabs fjärr-flygledningstorn samt tagit fram en smartphone med larmfunktion för sjuksköterskor.