— 1 min read

inUse hjälpte till med portalen – nu är den i final i CIO Awards

Read 869 times

Renovas portal för avfallskunder – som inUse varit med och tagit fram – är en av finalisterna till CIO Awards 2018 i kategorin Årets hållbara projekt. – Det innebär ett erkännande att vi är på rätt väg, och det ger en boost att fortsätta arbetet, säger Mikael Borgman, IT-chef på Renova.

Projektet med att ta fram en riktigt bra portal för Renovas avfallskunder inleddes för ungefär 2,5 år sedan. Det gällde att stötta kunderna i sitt hållbarhetsarbete – underlätta för fastighet, bygg, industri och handel att lämna ifrån sig olika sorters avfall till Renova Miljö. Med hjälp av inUse jobbade man fram lösning som visade sig bli väldigt bra. 

Man har tidigare fått mycket positiv feedback – nu är man en av finalisterna till CIO Awards 2018, en gala där IT och affärsvärden sätts i fokus. En gala där de bästa på området tävlar. 

– Det var vår ambition, en medveten satsning, att bli bäst i Sverige, bäst i vår bransch. När vi inledde projektet hade vi i stort inget, så vi har gått från sämst i till bäst i klassen, säger Mikael Borgman, IT-chef på Renova.

– Det ligger en massa hårt hårt arbete och en rejäl investering bakom, och ett systematiskt arbete i över två år. Och vi fortsätter jobba.

Många användare

Renova är ett miljöföretag som ägs av tio kommuner i Göteborgsregionen, och användarna är därmed många. Det är i synnerhet kunder som nyttjar portalen men den lättåskådliggjora informationen används även av egna medarbetare, som säljstöd.

– Den viktigaste drivkraften är att vi fick ett positivt mottagande av kunder och medarbetare – det har gjort att vi ökat tempot och drivit vidare.

Ja, utvecklingen och arbetet med portalen fortgår. inUse är fortsatt en del i det hela.

Vad händer just nu med portalen?
– Vi fortsätter att utveckla, inte minst på delen vi kallar ”miljönyttan”. Där kunderna kan få info om de det material som de lämnar till oss. Det är en viktig del, kunderna måste förstå vad som händer med materialet. Målet är att de ska förstå vad som händer med materialet tills att det kan användas igen, säger Mikael Borgman.

Ifjol vann, i er kategori, Moderna försäkringars Smart Flex. Ni ska gå på galan förstår vi, kommer ni att vinna…?
– Ja, vi kommer gå på galan. Om vi vinner… Det är väldigt olika projekt och väldigt bra projekt, så det är ju såklart svårt att säga. 

– Generellt är det bra att om vi gör nåt bra, att det uppmärksammas. I vårt uppdrag ligger att hjälpa hela Västsverige – om våra konkurrenter ser vad vi gjort bra och sen snäpper upp sig själva är det jättebra.  

Se fler case som inUse medverkat i här!