— 1 min read

inUse spanar

Read 1254 times

Vi har under veckan lyssnat, tittat och snubblat över en hel del trevligheter. Här kommer ett axplock.

Microsoft + Google = Sant

Stiligt, nyktert och tydliga intergritetsinställningar.
Det tycker användare och experter om Microsofts nya förbättrade webbläsare Edge. 

Den är omgjord från grunden. Men det slutar inte där. Med Edge har Microsoft ingått en ohelig källkodsallians med Google Chrome. Källkoden Chromium är numera motorn i båda webbläsarna. Tidskriften Wired har tagit pulsen på Edge och lyfter funktionerna du inte får missa


Här skapar artisten trafikkaos i Berlin med 99 mobiler i en lekvagn

 

Den har gått varm och redan setts och hyllats av tusentals människor. I en performance och installation lyckades Berlinbaserade konstnären Simon Weckert hacka Google maps. 

I filmen (finns ovan) kan man se hur han skapar virtuella trafikstockningar genom att vandra runt långsamt med en liten röd lekvagn lastad med 99 telefoner. 

Det fick Googles system att signalera att gatorna var fullsmockade med bilar. Och förvirrade bilister tog omvägar från helt tomma gator. 

Vill man ha en bilfria gator, kanske man ska dra lärdom av Simon Weckert-metoden. 

Tidskriften Wired har skrivit ett reportage och intervjuat konstnären. Stick ut från mängden

I takt med med digitaliseringen, blir vi allt mer kräsna med vad vi tittar på skärmen. Och visst kan man tycka att det blivit tjatigt att prata om attention span. Eller att snabbt fånga människors uppmärksamhet. 

inUse spaningspatrull har lyssnat på ett samtal om hur man kan skilja sig från mängden. Medverkande är designern Tom Ross, bokstavsillustratören Ian Barnard och illustratören Liza Glanz. De berättar steg för steg hur man kan gå till väga. 

Släng på dig hörlurarna och luta dig tillbaka lyssna på avsnittet här.


Vill du va sjyst mot din kompis?

Skicka den här länken så kan hen ta del av nyhetsbrevet https://mailchi.mp/inuse.se/nyhetsbrev