— 1 min read

inUse satsar på studenter

Read 245 times

Under hösten bjuder inUse in på studentaftnar. Detta för att hitta olika samarbeten med högskola och universitet – inte minst för att vi behöver nya interaktionsdesign-stjärnor i vår verksamhet. – Vårt mål är att ta in ett gäng exjobbare nu och tre-fyra studenter på traineeprogram till nästa sommar, säger Jon Karlsson på inUse.

Kontakta Jon Karlsson om ni vill komma – eller bara veta mer om satsningen!

Under tre kvällar på inUse svenska kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm ställer vi till med studentkvällar. Först ut är Malmö, sen följer de andra.

– Vi vill rekrytera folk direkt från universitet och högskola. Det finns en tydlig vinning och poäng i det, säger Jon Karlsson, ansvarig för studentsatsningen på inUse.

– De kan lära känna inUse och vi kan lära känna dem. Vi har bjudit in de som är sistaårselever på kandidatutbildningen och de på masterprogrammen.

Det bjuds på snacks, dryck och presentationer. Och inte minst får man som student chansen att prata med interaktionsdesigner som jobbar ute i näringslivet som konsulter.

– Jag minns själv hur nyttigt det var att få näringslivsperspektivet på saker och ting, säger Jon Karlsson.

Vi kommer presentera ämnen för examensarbeten

– Vi kommer presentera ämnen inom vilka vi söker studenter för examensarbeten. Vi hoppas hitta de som är taggade och peppade. Vårt mål är att ta in ett gäng exjobbare nu och 3-4 studenter på traineeprogram till nästa sommar.

Generellt handlar det också om att bygga upp långtgående samarbeten med högskolorna och universiteten.

– Vi vill ge tilllbaka till de utbildningar vi på inUse själva har gått. Handleda ett exjobb, komma och berätta om hur det är att jobba som konsult, ge gästföreläsningar,  och så vidare.

– Och få koll på vad det finns för behov på utbildningarna, hur kan vi hjälpa dem, stötta dem.

I Malmö har man studentafton tisdagen den 11 oktober, i Göteborg veckan efter, den 18 oktober. I Stockholm är det den 2 november som gäller.

Kontakta Jon Karlsson om ni vill komma – eller bara veta mer om satsningen!