— 2 min read

inUseful fyller 1000

Read 715 times

Det här är inlägg nummer 1 000 på inUses blogg inUseful.se!

Vi är både glada och nöjda att bloggen, som startades 2006, fortfarande lever och frodas. För att fira jubileet har vi passat på att intervjua Johan Berndtsson som såg till att dra igång bloggen.

Johan BerndtssonVarför startade vi inUseful.se 2006?

– Vi startade inUseful för att det fanns så mycket intressant att skriva om, och för att vi tilltalades av formatet. Flera av oss som jobbade på inUse då hade skrivit böcker och långa artiklar tidigare.

Vad var målet med bloggen och har vi lyckats?

– Utöver att vi ville få utlopp för en lust att fundera högt och tillsammans med andra så var målet så klart att stärka inUse varumärke inom de områden som vi verkar. Det blev mycket användbarhet, interaktionsdesign och effektstyrning i början, men allteftersom företaget växte och våra projekt blev mer av helhetsåtaganden har naturligtvis också blogginläggen förändrats. Vi har nästan 5 000 läsare per månad (exklusive rss- och mejlprenumeranter), och de flesta kommentarer, både på bloggen och via mejl, är positiva.

Vilka inspirerades vi av när vi startade bloggen?

– Oj, svårt att komma ihåg. Många av de mest populära som jag läser i dag fanns ju inte då. Men naturligtvis Jonas Söderströms blogg Blind Höna, Jakob Nielsens Alertbox och Adaptive Paths blogg som kom igång bara ett par månader före vår.

Vilka är de bästa/roligaste inläggen du minns?

– Mina favoriter är nog faktiskt många av de nya inläggen. Jakobs inlägg om SJ nyligen var riktigt bra. Johan Toressons om Voddler som kom för något år sedan tyckte jag också om. Sedan gillar jag de enkla korta som bara är lustiga, som till exempel det om HP:s reklam för sina skrivare. Jon har också skrivit många bra inlägg från olika uppdrag åt bland andra Sydsvenskan, och Jonas betraktelser är alltid läsvärda, som det om de båda piloterna som flög för långt.

Jon KarlssonTack Johan! I dag är det Jon Karlsson som ansvarar för bloggen och han har sammanställt en lista över sina personliga favoriter på ämnet ”Fysiska designmissar och andra skojigheter”.

”Under åren har vi skrivit en hel del om dåliga design som vi sett i vår vardag. Av någon anledning ligger posterna som berör fysiska prylar mig lite extra varmt om hjärtat.”

Ljusknapp

 1. Jävla Skitinlägg
 2. Ljusknapparna kommer tillbaka, eller: The return of the light switch from hell
 3. SL upprepar designmisstag med biljettautomat
 4. Redesign av fjärrkontroll
 5. SL makes me feel stupid
 6. Feedback som gör ont
 7. Biltvätt redesign
 8. När tekniken ger upp…
 9. Espresso till alla
 10. Matlagning med mer drag
Fjärrkontroll och SL

Bubblare

Med anledning av jubileet passade vi också på att rota runt lite i statistiken för bloggen. Bland annat kan vi se att bloggen haft sammanlagt 273 504 sidvisningar enligt Google Analytics, som också kan berätta att genomsnittlig tid på sidan är 2 minuter och 37 sekunder. 1 301 kommentarer har skrivits på inläggen.

De tio mest lästa inläggen på bloggen

 1. Free iPhone usability report (22 februari, 2008)
 2. iPad – första intrycken (4 april, 2010)
 3. Gratis rapport: So… does the iPhone live up to it's hype? (22 februari, 2008)
 4. 5 tips till Voddler – För en ännu bättre filmupplevelse (21 oktober, 2009)
 5. Så gör du din egen Ipad-penna (4 juni, 2010)
 6. Rolig nyårshälsning från Cooper (10 januari, 2008)
 7. 11 designmönster som gör iPhone till en trevlig bekantskap (26 september, 2008)
 8. Onceability: The consequence of technology rot (12 augusti, 2009)
 9. Roliga serier på Geek & Poke (22 januari, 2008)
 10. Svenska Riksdagspartier: No you can’t – yet! (26 mars, 2010)