— 2 min read

Isabella Seiger: "Jag önskar att modeindustrin blev mer innovativ och hittade sätt att bli hållbar och cirkulär"

Read 998 times

Isabella är smålänningen som, efter en mellanlandning i huvudstaden, nu har bosatt sig i Skåne med familjen. Hon kommer från en yrkesbakgrund som projektledare inom IT och har ett modeintresse som hon vill utveckla bortom klädesplaggen.

Berätta lite om dig själv - vilka intressen beskriver dig bäst?
– Efter 10 år i Stockholm har jag precis flyttat till Skåne med min man och 2 döttrar. Jag tycker mycket om att träna och vara ute och ser fram emot en säsong med vinterbad. Får jag lite tid över läser jag gärna böcker eller kollar på en bra serie, har precis läst ut Tre kvinnor som jag tyckte var jättebra. Tycker om när böcker ger nya infallsvinklar och belyser strukturer i samhället så att man aktivt kan motverka. Jag har också ett intresse för mode och önskar att modeindustrin blev mer innovativ och hittade sätt att bli hållbar och cirkulär.

Har du funderat på vad UX- eller Service design skulle kunna bidra med inom modeindustrin för att uppnå det?
– Jag skulle ju vilja svara ja på din fråga nu, men det har jag egentligen inte. Det är mer att jag ser det ohållbara med den sortens konsumtion och jag önskar att man hade kommit närmare cirkulära lösningar. Med det hade ju varit ett väldigt roligt projekt att få jobba med något sånt och ta tankarna ett steg längre!

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har en bakgrund som projektledare inom verksamhetsutveckling/IT med en master i industriell ekonomi, men kände att jag ville jobba mer kreativt och ta fram lösningar som kan göra skillnad för någon. Därför läste jag en ettårig yrkesutbildning inom digital design och strategi på Berghs med fokus på designprocessen och fastnade för UX just eftersom det har användaren i fokus.

Vad lockade dig till inUse?
– Den härliga, familjära och utvecklande kulturen där kollegor gärna delar med sig av tidigare erfarenheter. Men också att inUse är ett företag som vill göra skillnad och är fokuserade på samspelet mellan användaren, hållbarhet och lönsamhet. Och att man vågar välja bort projekt som inte ligger i linje med det man står för.

Vad är dina styrkor som UX designer?
– Jag är generellt nyfiken på det mesta och tycker väldigt mycket om att få nya infallsvinklar som utmanar mitt gamla sätt att tänka. Jag känner empati för användaren och har ett driv att göra saker enklare och roligare att använda. Jag tycker också det är roligt att hitta lösningar på olika problem.

Vart hämtar du inspiration i din roll?
– Jag inspireras mycket av input från andra – både kollegor och branschkunniga som jag har haft förmånen att träffa eller som jag följer.

Vad ser du fram emot med att jobba som konsult på inUse?
– Att utvecklas inom UX-design och arbeta med kunder och projekt som har en positiv inverkan både på hållbarhet och individen.


Om du som läser är sugen på att bli Isabellas kollega så är du mer än välkommen att höra av dig till oss! Vi är redo att bli fler UX- och Service designers i Malmö, Göteborg och Stockholm. Vi hörs!