— 1 min read

”Jag älskar att designa saker som rör sig”

Read 256 times

En av dem som börjat arbeta på inUse under 2016 är Filip Ivansson. – Jag älskar att designa saker som rör sig, säger han.

På bloggen presenterar vi dem som börjat jobba på inUse under året. Nu har turen kommit till Filip Ivansson på Malmökontoret.

Vad har du gjort tidigare?

– Först och främst studerade jag interaktionsdesign vid Malmö högskola. Efter examen jobbade jag som interaktionsdesigner på 4C Strategies, som utvecklar mjukvara för riskhantering.

Hur hamnade du på inUse?

– Jag trivdes på 4C Strategies, och jag lärde mig otroligt mycket genom att vara ensam designer i många stora projekt. Men jag blev sugen på att jobba i en annan bransch och också att jobba tillsammans med andra designer.

– Strax innan jul så såg jag en annons från inUse, man sökte en junior UX Designer.  Jag skickade in brev och CV. Efter ett spännande arbetsprov och ett väldigt inspirerande samtal så fick jag till slut ett erbjudande.

Varför vill du jobba här?

– Det finns många anledningar till att jag vill jobba på inUse. Till att börja med så tror jag att jag kan växa otroligt mycket som designer här. Det är ju fullsmockat av otroligt kompetenta människor som jag kan lära mig av. Det finns en kultur här – av att dela med sig av sin kunskap. 

Vad är dina styrkor, vad gillar du att göra?

– Jag tycker om detaljer och "micro transitions" så därför tycker jag om att designa sånt. Jag älskar att designa saker som rör sig. Små detaljer som kan vägleda en användare genom en tjänst eller produkt. Men också små detaljer som ger lite extra liv till upplevelsen. En av mina favoritbloggar är hemsidan littlebigdetails.com, där läggs det då och då upp precis sådana saker som jag vill designa. 

Vad är du sugen på att ta tag i framöver?
– Jag vill jobba i spännande projekt – såklart – men alltså där man kan få lägga tid och fokus på att få till den rätta känslan i detaljerna samtidigt som helheten hålls ihop och skapar en bra tjänst. I framtiden hade jag tyckt det vore otroligt spännande att utforska Virtual Reality och att designa för en så pass ny plattform.