— 1 min read

Jonatan Svennered: "Stöter man på problem så finns det alltid någon som varit med om något liknande"

Read 1152 times

Jonathan Svennered kommer från en bred kreativ bakgrund där han testat på det mesta inom digitalt skapande. Nu har han landat på inUse i Göteborg och är del i ett uppdrag hos Husqvarna som tar honom genom hela UX-resan.

Hur skulle du beskriva dig själv som person? Har du någon hidden talent?
– Jag vill se mig som en nyfiken, driven lagspelare som ser fram emot utmaningar.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har en bred bakgrund inom design där jag arbetat med grafisk formgivning, fotografering, filmning, bygga varumärken och digitala produkter. Intresset har dock glidit över mer på och fokuserats kring utveckling av digitala produkter och att göra människors vardag enklare. Så det har varit ett naturligt steg att gå ännu mer mot UX-design. För att steppa upp ordentligt och lära mig grunderna inom UX med metoder och processer samt att få lära mig det senaste inom området utbildade jag mig på Berghs under några månader. Därefter arbetade jag med att hjälpa till att digitalisera jordbruket på Dataväxt.

Vad lockade dig till inUse?
– Det som lockade med InUse är all den kompetens som finns på företaget och den lärande organisationen. Vi är många som arbetar i liknande roller och det finns så många man kan ta hjälp och lära sig av. Stöter man på problem så finns det alltid någon som varit med om något liknande som kan hjälpa en framåt. 

Har du haft några favoritprojekt som du jobbat med?
– Nu jobbar jag med Husqvarna och en digital lösning för att ha koll på sina maskiner. Ett väldigt spännande uppdrag som består av alla olika delar av UX-resan, så som research, UI och användningstestning. Vi är ett härligt team som tar produkten framåt och försöker kartlägga behov och letar oss fram till vad som skapar mest värde för både användaren och Husqvarna, ett väldigt kul uppdrag.

Några handfasta tips hur man lyckas med sin design?
– En viktig del i att vara en digital designer är att lära sig att lägga sin tid på det som skapar mest värde, att behålla fokus och låta mindre viktiga saker snabbt komma till en nivå av good enough. Det gäller att prioritera sin dyrbara tid.

Vad ser du fram emot med att jobba som konsult på inUse?
– Jag har nu fått känna på den härliga gemenskapen som det innebär att jobba på InUse. Jag är bland vänner som tänker på liknande sätt. Jag vill lära mig så mycket jag kan av alla kompetenta kollegor!


Bli en del av oss på inUse i Malmö, Göteborg eller Stockholm du också!