As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Juryns fjärde medlem, vi ger er... Lennart Waldenström!

Read 1420 times

inUse är numera en del av ÅF. Och vad passar därmed bättre än att vd:n för ÅF Digital Solutions, Lennart Waldenström, ingår i juryn för inUse Award? Inget. Välkommen till juryarbetet, Lennart!

Vad hoppas du Lennart Waldenström, vd för för ÅF Digital Solutions, att få dig till livs som jurymedlem till inUse Award 2018?

– Framför allt att inspireras och lära mig av både bidrag och jurykollegor.

Vad hoppas man hitta bland bidragen?

– Det man konstaterar är det ”enkla och självklara”, där man känner sig rent dum att man inte tänkt på det själv och nyttan är uppenbar.

Det handlar ju inte bara om utseende, som i många andra designtävlingar, här gäller det nytta, affärsvärde och mycket annat. Det kommer bli ett komplext juryarbete.

– Jag kommer in från utvecklar- och affärssidan i detta och vill nog ställa mycket frågor, lyssna mycket och sedan bidra med summering av helheten.

Vad är det viktigaste inom användbarhet 2018?

– Jag ser mycket fram emot hur AI kommer att bidra till hur vi kan skapa riktigt användbara lösningar, i form av exempelvis förenkling, beslutsstöd och prediktering. Vi har såklart bara sett början på detta, som i form av Siri, Google Assistant eller Cortana. Att använda maskininlärning och AI för att reducera och förenkla ”kognitiva moment” i vår användning av teknik tror jag blir en spännande utveckling framöver.

Kan du berätta om något misstag du gjort kring användbarhet och vad du lärt dig av det?

– Att avbilda en gammal analog lösning digitalt, utan att eliminera de begränsningar som den gamla tekniken bidrog med. Läxan är att återvända till vilken effekt man vill skapa och inte automatiskt kopiera gårdagens lösning.

Anmäl er till festen, den 4 oktober! Gala, bubbel, mingel, liveartister, talare... och ja, det är gratis!