As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Juryns hedersomnämnande nr 2 – Loop Rocks

Read 1821 times

Som ett Tinder fast för jord, sten och fyllnadsmassor. Så beskriver Loop Rocks själva lite skämtsamt sin tjänst. Användarcentrerad design lönar sig, menar juryn.

Två Hedersomnämnande delades ut på inUse Award. Det ena gick till Loop Rocks, en app för smart hantering av sten, jord och fyllnadsmassor. Appen är ett initiativ av NCC och har under den korta tid som den funnits gått från klarhet till klarhet.

– Det känns fantastiskt kul! Vi är så glada eftersom vi hela tiden haft som mål att hela tiden lyssna på våra användare: Träffa dem, fika med dem och förstå vad de behöver och vill ha, berättr Anna Wahlström, Head of Service Design, på Loop Rocks, då de mottog priset på galakvällen på Vasateatern i Stockholm.

Motiveringen från juryn lyder:

”Loop Rocks är ett tydligt bevis på att användarcentrerad design lönar sig! Genom att arbeta iterativt i tät kontakt med sina användare har Loop Rocks lyckats skapa en riktigt bra digital tjänst som gör nytta både för användarna och för miljön.”

Appen har drygt 6000 användare idag och har funnits i snart 1,5 år:

­– Att få vinna ett sådant här pris är stort – användarvänliga tjänster är kanske inget som man i första hand förknippar med byggbranschen. Det har varit extremt lärorikt att göra en digital affär inom en ganska konservativ bransch, även om det också varit väldigt utmananade, säger Anders Torell, Head of Business Transformation & Digitalization på NCC.