— 1 min read

Många spännande bidrag till inUse Award: "Det märks att det har varit en pandemi"

Read 1134 times

Över hundra bidrag nominerades till årets inUse Award och juryarbetet med att utse tio finalister har nått målsnöret.

Sara Lerén är juryns ordförande och tycker sig kunna se en trend bland årets bidrag.

 – Många av årets nomineringar har haft att göra med grundläggande mänskliga behov som välmående och olika typer av trygghet, allt ifrån att hantera jobbiga känslor till följd av pandemin till att få hjälp med att hantera sin ekonomi.

– Det finns också några spännande nomineringar med ambitionsnivå som har försökt ta sig an några av de största problemen i dagens samhälle på kreativa vis.

Den 21 oktober utser inUse Sveriges bästa användarupplevelse på inUse Award. Många bidrag har kommit in men för att bli en av finalisterna ska vissa kriterier uppfyllas.

– För att bidraget ska platsa bland finalisterna behöver det vara något extra. Det räcker inte att det är en digital motsvarighet till något som redan finns. Det ska skapa ett mervärde och tydligt gå att se att man har dragit nytta av digitaliseringens möjligheter, säger juryordförande Sara Lerén.

Juryn har träffats vid två tillfällen och har tillsammans nu enats om tio finalister som kommer presenteras de kommande veckorna. Under galan utses en vinnare och även två hedersomnämnanden kommer delas ut. De är alla överens om att de haft en bra dynamik i samtalen där deras olikheter verkligen har varit en styrka. Samtalen har tagit olika vägar men de har alltid lyckats landa i en gemensam slutsats.

Har du själv någon favorit?
– Det finns en del intressanta nomineringar av tjänster som underlättar för personer med särskilda behov. Till exempel nyanlända eller personer med kognitiva svårigheter som får hjälp med att kommunicera och göra information mer lättillgänglig. Det är också väldigt intressant, säger Sara Lerén.

Juryn ser fram emot galakvällen och att få höra fina historier och ha spännande samtal om design.

– Det ska såklart bli härligt att få träffas på riktigt och fira all fantastisk svensk design som skapar nytta på mängder av olika vis!


inUse Award går av stapeln den 21 oktober på Vasateatern i Stockholm. Nu har anmälan öppnat, här kan du säkra en plats!