— 1 min read

Kul designtävling inför World Usability Day!

Read 241 times

DESIGN FÖR ALLA.SE, Uppsala universitet/NITA och Mälardalens högskola utlyser en nationell designtävling. Förstapris är en betald resa för hela designgruppen till Bauhausmuseet i Berlin!

Uppgiften består av att hitta ett befintligt användbarhetsproblem, analysera problemet och föreslå en ny design som eliminerar eller drastiskt förbättrar problemet. Val av område är helt fritt: webb, fysiskt produkt, tjänst, eller något annat går lika bra.

Tävlingen är öppen för alla men riktar sig främst till högskolor och designföretag. På tävlingens hemsida finns ett påhittat problem som exempel på uppgift.

Ett användbarhetsproblem min kollega Anders Björk kom att tänka på var ”Logga in med e-legitimation” som ni som testat säkert känner igen er i.

E_leg_3

Ett annat problem skulle kanske kunna vara att träffa rätt bokstav på iPhonen om man har tjocka fingrar. Finns det bättre sätt en än de Jon Karlsson tidigare tipsat om?

Någon annan som har bra förslag på problem som behöver lösas?

World Usability Day äger rum den 8:e november i år. Syftet med World Usability Day är att verka för användbarhet och användarcentrerad utveckling. World Usability Day är ett sätt att öka medvetandet om vikten av att skapa produkter och tjänster som har en hög användbarhet.

/Mikael Lindh