— 1 min read

Kursen som kan utveckla ditt team: ”För den som vill bli bäst”

Read 352 times

En av Academys nyaste kurser är Att ge och ta emot designfeedback. En vägvinnande metod – som kan utveckla ditt team anmärkningsvärt mycket – som många är nyfikna på. Vi tog ett snack med kursledare David de Léon om vad som egentligen är grejen!

Anmäl dig till kursen här – nästa kurstillfälle är den 23 mars!

Varför ger vi en kurs i att ge och ta emot designfeedback?

– Kraften och potentialen i bra designfeedback anses ibland vara lite av en hemlighet, en slags superkraft som bara de bästa behärskar och utnyttjar. Och detta trots att de flesta som jobbar med produktutveckling vet att riktigt bra feedback kan lyfta en design till nya höjder, sätta igång en grupp som fastnat, eller gjuta mod och lust i ett team som tappat suget. Istället är det något som många undviker, är osäkra på hur man gör, och till och med finner obehagligt, säger David de Léon, Director på inUse och kursledare.

– Därför en kurs. För den som vågar. För den som vill bli bäst och hjälpa sitt team att bli bäst.

Vem är kursen till för?

– Jag tänker mig alla roller i ett team som jobbar med att ta fram nya interaktiva produkter. Det kan vara de som kallar sig för interaktionsdesigner, UX Designer, UX Lead, användbarhetsspecialist, utvecklare, eller produktägare. Kursen funkar både för den som behärskar design, och för den som jobbar med produktutveckling men känner sig osäker på design och UX. Många av teknikerna funkar även bra på barn och partners, kan tilläggas.

Vad är det speciella med denna kurs, vad är nyckeln till att utveckla förmågorna att ge och ta emot designkritik?

– Jag har jobbat mycket genom åren, inte minst på Sony, med att ge designkritik och att underlätta designfeedback-sessioner. Jag har en god idé om vad som får det att funka eller inte funka.

– En nyckel är de attityder och förväntningar som en grupp har. Det kommer vi att jobba med på kursen. Även hur man hanterar någon som inte delar den ”rätta” inställningen.

– Sedan brukar folk ha svårt att veta hur de ska hålla i en designfeedback-sittning, och vad de ska titta efter i en design. Det kommer jag att lära ut, bland annat med hjälp av en specialdesignad kortlek som jag har tagit fram.

Anmäl dig till kursen här – nästa kurstillfälle är den 23 mars!