As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 2 min read

Livscykeln på inUse – från första till sista dagen

Read 2826 times

Hur får du jobb hos oss? Hur är det att arbeta på inUse? Hur säger jag upp mig? Här har du artikeln som ger svar på alla dina frågor.

Allt börjar, i de flesta fall, med en ansökan. Du kontaktar oss på info@inuse.se. CV är bra, ett personligt brev med nuläge och mål är ännu bättre. En portfolio är ju asgrymt. Och en dedikerad inUse-sång är sjukt häftigt. Men egentligen är vi som de flesta och vill veta vem du är, vad du gjort tidigare och hur vi kan mötas kring det.

Kanske är du Visuell eller UX designer, Service designer, researcher, affärsutvecklare, projektledare, frontendare, strateg eller innehållsspecialist. Eller har du en helt annan kompetens som vi bara måste ha? Sök. Alltså nu.

....

Ser vi en match mellan oss så är det dags att ses och prata mer. Detta steg kallas för intervju – jag tror du vet hur det brukar gå till. Trivs vi tillsammans går du vidare till en screening, det är ett tillfälle för dig att visa upp dina kunskaper i ett arbetsprov. Hur det är utformat beror på vilken roll hos oss du söker. Efter det möts vi och du presenterar din lösning inför oss – vi blir antagligen så imponerande att vi står upp och applåderar. Du får buga, artigt säga tack fler gånger, samtidigt som du mentalt high five:ar dig själv multipla gånger.

Efter det går vi vidare till att prata avtal. Vi berättar om förmånerna, extra semesterdagar, våra inUsedagar där vi varannan vecka samlas och kompetensutvecklas, våra värden, att du får gå på From Business to Buttons, kollektivavtalet och att du får extra föräldrapenning när du är föräldraledig. Ja, och så din lön såklart.

När vi sen är överens så skakar vi hand. Signerar det digitala dokument och ta-da. Du är inUsare!

...

Så, nu börjar du på kontoret. Pling på dörren och där står din fadder. Hen finns där för att du ska komma igång och känna dig välkommen från dag ett. Hen hjälper dig med allt praktiskt, ser till att din handplockade utrustning finns på plats, tillhandahåller dig nycklar, passerkort, lunch och russelpengar (okej det där sista stämmer inte).

Efter ett tag på jobbet är det dags för introduktionsdagar. Då träffas alla nyanställda och fördjupar sig kring vision, historia och vad det innebär att vara en riktigt bra inUse-konsult. Du får också lära dig mer om Effektkartläggning och vi berättar om hur vi arbetar i våra uppdrag. Att vi nätverkar och hjälps åt i uppdrag och emellan kontoren. Sen är det lite administration … ja – det hör till! Till exempel: incheckning, uppstartsmöten, tester, projektledning, dokumentation från kund och vem som är ansvarig för vad.

Sen jobbar du. Med massor av spännande saker. Bilar, skrivbord, webbar, intranät, app för bank, kontrollrum, appar för barn och med pro-bono-grejer.

Du ger en kompetenslunch för dina närmsta kollegor, du åker till Tyskland för att göra användningstester, du åker tåg till Sveriges artonde minsta kommun för att se hur busstationen kan designas för att skapa ökad trygghet, du gör koncept för en app som sparar energi, du gör kundresekartor för en non-profit-verksamhet i Denver och skapar Effektkartor för en hel region. Och det är antagligen bara ett axplock.

Men till sist är du faktiskt 60 år och vill gå i pension. Eller så vill du sluta tidigare (låter helt orimligt, men ändå). Då lovar vi att ta hand om dig också. Om du vill tar vi ett Exit-samtal. Vi tänker tillbaka på tiden tillsammans. Du blir avtackad på det sättet du skulle uppskatta bäst. Glasskalas, fika, middag, AW, ost-frossa eller så krossar vi en Pinata tillsammans. Vi kommer sakna dig. Du kommer sakna oss.

Låter det intressant? Du vet vad du ska göra.