— 1 min read

Missa inte – Uppsnappat i sociala medier (4/4)

Read 842 times

Lästips knyckta från Yammer, Twitter, Google Reader med mera.

Webbdagarna 2011 inUses bilder från Webbdagarna 2011.

”Det är i alla fall bättre än häst och vagn” Jonas Söderström ryter till mot alla bortförklaringar.

Teknologisk Institut Det är inte toppnavigering, inte heller vänsternavigering, men visst är det megamenyer - fast allt på samma gång. Hemsidan som en app. Tekniskt rätt dålig lösning men intressant som koncept. En bättre teknisk lösning är St Paul’s School http://www.stpaulsschool.org.uk/

10 Ways Mobile Sites Are Different from Desktop Web Sites Genomgång av skillnaden mellan design för webben respektive mobilen. Exempel från bland andra Orbitz, Urban Outfitters och Kayak.

Högerkolumnen är ett svart hål för innehåll Per Axbom presenterar en undersökning av hur lite uppmärksamhet som högerspalten får på nätet.

Chartwell Chartwell är ett typsnitt som du kan skapa grafer med hjälp av. Tyvärr saknas å, ä, ö.

Stencils, Sketch Pads & Accessories for User Interface Design Ritar du wireframes för hand? UI Stencils har mallar för snyggare skisser.

YouTube - Fun is the Future: Mastering Gamification Gabe Zichermann i en presentation av spelifiering på Google från oktober 2010.

YouTube - Introducing the +1 Button Google presenterar nya +1. +1 på namnet men att jag ska veta vad som är bra redan i sökresultatet är inte särskilt troligt, så -1 på genomförandet.

För dig som vill fånga de här tipsen i realtid kan du följa Twitterkontot @inUse_tipsar. Det funkar även att lägga till det kontot som en ny kanal i Flipboard.