— 1 min read

Nordnet startar podd om UX & produktutveckling

Read 297 times

slowtofast heter Nordnets egen poddcast som vänder sig till alla som på något sätt arbetar med produktutveckling i ”rejset mot den ultimata användarupplevelsen”.

Podden startades i slutet av 2015 men Nordnet har varit aktiva och redan släppt tre avsnitt som nu ligger på Soundcloud. Tanken är att podden ska vända sig till alla som jobbar med produktutveckling, lite mer specifikt utvecklare, testare, systemvetare, designer och UX:are.

Helt öppet

Ämnena kommer variera men ledordet transparens följer genom alla avsnitt.

– Vi som företag är öppna och vill gärna dela med oss. Vi lär gärna andra personer om våra metoder och verktyg, både genom framgång men också genom att lyfta misslyckanden. Jag tycker personligen att det är av att lyssna till andras utmaningar som man lär sig mest – vad som händer i linjen helt enkelt, berättar Marcus Castenfors, Head of product design på Nordnet.

Det är han som tillsammans med kollegan Dennis Hettema, Chief Innovation Officer på Nordnet kör podden.

Kill the blame

Det första avsnittet som släpptes innan jul handlade till stor del om det som Marcus kallar för Killing the blame game.

– I de flesta hierarkiska organisationer, när något går fel, är man mer fokuserad på att hitta någon eller något att skylla på. Vi på Nordnet försöker fokusera på att hitta grundproblemet som är anledningen till att något inte funkar, berättar Marcus.

Dessutom berättar Marcus om hur Nordnet använder sig av metodiken ”Design Sprints” för att designa en prototyp med hjälp av ett tvärvetenskapligt team under en veckas tid.

De andra avsnitten handlar om allt ifrån ledarskap, till agil metodik till AirBnBs framgångshistoria.

Marcus Castenfors, Head of product design och Dennis Hettema, Chief Innovation Officer på Nordnet kör podden #slowtofast tillsammans.
Marcus Castenfors, Head of product design och Dennis Hettema, Chief Innovation Officer på Nordnet kör podden #slowtofast tillsammans.