— 1 min read

Ny pedagogisk kraft på Effektkartläggningskurserna

Read 1157 times

Vi har en ny lärare på inUse Academy. Ellen Ekerling, User Experience Designer. Ellen kommer undervisa på Effektkartläggningskurserna. Vi tog ett snack med henne.

Du ska börja undervisa på Academy, hur känns det? 

– Roligt och något nytt för mig. Jag har närt en hemlig dröm om att vara lärare sedan jag var liten och har fungerat som sådan i många av mina uppdrag, men nu blir det officiellt och på allvar.

Varför vill du vara Academy-lärare på Effektkartläggningskurserna? 

– Effektkartläggning som metod kom som en räddande ängel för mig för över tio år sedan när jag var färsk produktägare på ett framgångsrikt bolag, och jag har haft enormt stor nytta av den metoden sedan dess. Den har en förmåga att lösa upp konflikter och knutar och ena folk kring vettiga och smarta mål. Det känns som ett privilegium att få lära ut den till fler där ute.

Vad är dina styrkor, vad kommer du bidra med i dina kurser?

– Dels kan jag metoden väldigt bra, har gjort massor av effektkartor. Några riktigt dåliga också, så jag vet vilka fallgropar som finns. Jag är strukturerad och kommunikativ och så tycker jag att det är viktigt att det man lär sig är lite roligt också. 

Ni kör hemma hos-kurser också,  vad säger du om det formatet?

– Det är ett jättebra sätt, det påminner om när vi som UX-designers gör fältstudier. Det är först när man är i den riktiga miljön som man förstår på djupet hur det ser ut och fungerar för målgruppen. Likadant med en Effektkartläggningskurs på plats hos kunden, då kan vi anpassa kursen bättre och få djupare förståelse till i vilken kontext de behöver hjälp.

Har du jobbat som pedagog tidigare? 

– Ja, genom åren har jag lärt ut Effektkartläggning på samtliga arbetsplatser jag har varit på.


Boka Effektkartläggning – grundkursen eller Effektkartläggning i praktiken!

Nyfiken på Hemma hos? Kontakta Henrik Åkesson eller gå in här