— 1 min read

Ny redaktion ska bevaka digitala affärer

Read 311 times

Dagens industri har skapat en ny redaktion med uppdraget att bevaka digitaliseringen av samhället. Innehållet är i fokus men väldigt mycket kraft läggs på att finnas där användarna hänger och att skapa bra UX.

Arbetet med att starta den nya redaktionen, DI Digital, har pågått lite mer än ett halvår. Projektansvarige Viktor Ström har arbetat längst med satsningen som lanserades i veckan i beta-format.

– Vi kommer att bevaka digitaliseringen av samhället, där bevakningsområdena rör sig från hur den politiska arenan förändras i det digitala landskapet med snabbare nyhetsflöde och större möjlighet till interaktion till hur ett företag inom verkstadsindustrin kan korta ner ledtiderna med hjälp av teknik.

Därmed ska redaktionen skära genom många branscher och sektorer, och tanken är inte att det ska vara en branschtidning utan en nyhets- och händelsedriven redaktion som skriver om digitaliseringen.

För att leva som man lär är inte heller paketeringen helt klar, just nu är det en endast en sajt. Målet är att materialet ska finnas där användarna finns:

– Var de finns skiljer sig nog lite beroende på vilken del av målgruppen vi skriver om. Vi har som uppgift att identifiera de kommunikationsmönstren och anpassa tjänsten efter det. Vi gör ett innehåll och sedan kommer vi att experimentera med hur det ska distribueras.

Men stor säkerhet blir det inte en papperstidning.  Men just nu arbetar redaktionen med flera UX-are för att i första hand ta fram en mobilsajt.

– Vi satsar inte på en enda plattform utan vet att målgruppen kommer ändra sina beteendemönster över tid. Om de ändrar sig följer vi med.