— 1 min read

Ny strateg till Göteborgskontoret

Read 314 times

I veckan började Pontus Wärnestål som strateg på inUse. Han har tidigare arbetat i reklam- och fordonsbranschen men har också gedigen erfarenhet inom akademin.

Foto: Fröken Fokus

Pontus Wärnestål är inUse senaste tillskott till Göteborgskontoret. Han kommer senast från reklambranschen, CP+B Scandinavia, där han arbetat med operativ interaktionsdesign och strategisk tjänstedesign. Han har också erfarenhet från fordonsbranschen genom arbete på Volvo och telekomsfären där han jobbat på Nokia.

– Det känns kanon att få förmånen att jobba med ett så kompetent gäng där fokus ligger på det jag brinner för: användarcentrerad tjänstedesign. Det är också väldigt spännande att få jobba med kunder från olika branscher och förstå flera typer av användarbehov och verksamhetsmål, berättar Pontus Wärnestål.

Utveckling av Customer Journey Mapping

Även om Pontus precis börjat är hans inUse-kalender redan fulltecknad, både i uppdrag och med kursutveckling:– Framöver kommer jag att arbeta dels mot kund med tjänstedesign och digital strategi, dels mot inUse Academy med kursutveckling. Utbildning är något jag också brinner för och har jobbat med tidigare inom både industri och högskola/universitet, och jag sitter redan med vidareutvecklingen av kursen Customer Journey Mapping som vi ger.

Kvar inom akademin

Senaste tiden har Pontus haft en anställning på 20 procent på Högskolan i Halmstad där han bland annat lett arbetet med att ta fram en kandidatutbildningen i Digital design och innovation. Hans tjänst på Högskolan kommer Pontus att ha kvar även i fortsättningen. Från den 1 juni kommer han ingå i ett forskningsprojekt som i första skedet handlar om att utveckla en medborgarcentrerad designprocess för stadsplanering och hur digitala tjänster kan påverka utformningen av framtidens städer.

– Vi arbetar tvärvetenskapligt i skärningen mellan hälsa, stadsplanering och samhällelig digitalisering. Det ligger ju nära inUses projekt i Denver dessutom, så där finns flera intressanta synergier för samverkan mellan forskning och näringsliv.