— 3 min read

Öppna Champagnen - inUse fyller 5 år!

Read 179 times

Medium_champagne_pop_1136067689_2Just nu lyfter ett plan som tar alla inUse:are till Barcelona.
Vi ska fira att inUse fyller 5 år!

Det kommer att bli mingel, bubbel, snacks, prat, skratt och en massa roliga minnen från våra fem år tillsammans. Men framförallt kommer vi att prata om vad vi tillsammans kan ha lyckats med om ytterligare fem år.

Vår resa hittills har lärt oss att det är möjligt att överträffa sina egna vildaste förhoppningar.

När inUse startades 2002 bestod vi av fem konsulter med en vision: Förändra världens syn på IT.

Målet var att alla IT projekt tydligt ska styras mot förväntad effekt (istället för bara tid och kostnad), eftersom bättre IT-lösningar är något hela världen behöver.

Dessutom ville vi bygga ett konsultföretag som vi själva skulle trivas på!

Då var det en dröm. En handfull konsulter brukade drömma tillsammans hemma i Ingrids kök, fantisera om hur det skulle vara om vi fick jobba med fler som tänkte som oss.

Idag består inUse av över 30 professionella designers och effektstrateger, och vi jobbar med fantastiskt spännande kunder såsom Systembolaget, Sony Ericsson, IKEA, Scania, Vattenfall, Astra Zeneca, Migrationsverket och många fler.

Det våra kunder har gemensamt är att de precis som oss är passionerat intresserade av att skapa IT-lösningar som verkligen används, och skapar nytta när de används.

Tillsammans med dem utformar vi strategier för user experience och samhällsnytta. Vi designar mobila applikationer, 24-timmars-tjänster för medborgare, e-handelslösningar, analysverktyg för både forskning och ekonomistyrning och en massa annat utmanande och roligt.

För oss är framtiden verkligen inspirerande att tänka på.

Vi tror på en värld med bättre IT. Vi tror att beställare kommer att fortsätta att lära sig skillnaden mellan verklig affärsnytta och en lista med funktioner. Vi tror att användare kommer att fortsätta bli bättre på att ställa krav på de produkter och tjänster de förväntas köpa och använda. Vi tror att fler verksamheter är på väg att förstå att system måste användas och ge värde till användaren, för att ge värde till verksamheten. Och vi tror att allt fler företag förstår att också varumärken skapas i användning.

Vi VET att vi kommer att fortsätta att driva den utvecklingen genom vårt arbete, våra konferenser, utbildningar, artiklar och samarbeten. Vi vet också att vi kommer att hitta många fler som vill göra det tillsammans med oss på olika sätt, och det känns fantastiskt. Du kanske förstår varför vi tycker att vi har världens mest spännande jobb!

Såhär säger inUsare själva om varför de är med och bygger inUse:

  • "Därför att vi hela tiden bryter ny mark och genomför det vi drömmer om… och lever för att göra det vi tror på"
  • "…därför att vi är bäst TILLSAMMANS"
  • "Jag jobbar på inUse eftersom grundtanken och visionen för företaget är olikt något annat konsultbolag jag stött på. Det präglas av en tanke om godhet, medmänsklighet, sympati och att vi kan förändra den värld vi lever i. Jag känner att många på inUse delar de värderingar och tankar som betyder mycket för mig, och det är härligt att känna. Att här sen jobbar flera av Sveriges absolut bästa inom området är inte fel det heller :-)"
  • "Lätt! För att inUse gör så mycket mer än säljer konsulttimmar, hela företagskulturen och den uttalade filosofin att förändra världen. BusinessToButtons (www.businesstobuttons.com), böcker, artiklar och föreläsningar mm"
  • " …den korta versionen är bara att säga att det är det bästa företaget med de bästa och smartaste kollegorna!"

Som VD för inUse de senaste två åren vill jag själv tillägga att inUse är det enda företag jag varit på där varje utmaning lett till att jag känt ökat förtroende för varje enskild människa jag fått privilegiet att arbeta tillsammans med. Självklart har vi haft svåra stunder på vägen hit, men till och med svårigheter har varje gång gett en ännu starkare känsla av att vi verkligen vill samma sak, och att vi alla är beredda att anstränga oss hårt för att hjälpa varandra nå ännu längre som konsulter och individer.

Så. Nu tänker vi åka till Barcelona, mingla, bubbla och skapa framtidsbilder tillsammans.

Inuse_posse

Vi som åker är Ingrid Ottersten, Mijo Balic, Johan Berndtsson, Mikael Aldman, Lina Holmgren, Nevenka Silfverhielm, Jost Werdenhoff, Peter Nilsson, Johan van Ketwich, Mikael Sköld, Jon Karlsson, Linda Tolj, Sonja Haglund, Thomas Lindén, Funda Denizhan, Claes Källqvist, Maria Sjödin, Anders Björk, Isa Hardemo, Jonas Söderström, Mikael Lindh, Patrik Vikner, Jeanette Lindblad, Olof Liliengren, Rickard Andersson, Anders Flygh, Mårten Angner, Peter Erhard, Eric Idebro, Sofia Dahlgren och jag, Darja Isaksson.

/ Darja Isaksson, vd