— 1 min read

På besök hos Google

Read 1181 times

David de Léon från inUse höll nyligen föredrag på Google i London. Han var specialinbjuden för att tala om trolleri och design. Här beskriver han själv hur det var att kliva in på ett av det mytomspunna företagets kontor.

Här kan man läsa mer om – och boka – David de Léons föredrag Magisk design!

Jag var bjuden till Googles huvudkontor i London för att ge mitt entimmesföredrag om hur man kan använda principer från trolleri i design av interaktiva produkter. Föredraget innehåller tankeväckande trolleri- och designexempel, samt har en magisk avslutning.

Dagen för föredraget var det nästan tropisk värme i London och översvämningar efter en stormig natt. Mitt besök sammanföll också med folkomröstningen om Storbritanniens utträde ur EU och på gatorna spatserade folk med plakat.

Googles kontor är beläget i centrala London och var lika spejsat som det ryktas. Där var korridorer i udda vinklar och i olika stilar. I en korridor hade de klämt i en halv dubbeldäckare, andra såg ut som kulisser tagna ur en science-fiction-film. Kontorets fikarum var inrett med konstgräs, låtsasträd och en roddbåt.

Jag möttes av min värd, käkade lunch på takterrassen, och spelade lite eltrummor i musikrummet. Jag fick en rundvandring av kontoret och sedan var det dags att mickas upp och säkerställa att videolänkar och annat fungerade inför föredraget.

Själva föredraget gick bra. Jag älskar att prata om design och trolleri och hade en vaken och engagerad publik. Jag hade mycket som jag ville berätta och saker att visa, så nervositeten hann aldrig infinna sig.

Som man föreställer sig är Googleanställda hyfsat smarta. Och publiken var verkligen snabb på att förstå alla kopplingar och bra på att ställa kluriga frågor. Det blev en mycket trevlig stund tillsammans. Trolleri funkar dessutom särskilt bra på personer som har logisk skärpa och omfattande utbildning. De drar ofta de slutsatser som man vill att de ska dra. Det gör det faktiskt lite lättare när man ska trolla.​

Här kan man läsa mer om – och boka – David de Léons föredrag Magisk design!