— 1 min read

Region Skåne på besök på Malmökontoret

Read 393 times

Region Skåne på besök

Region Skåne på besök på Malmökontoret Region Skåne besökte på tisdagsmorgonen inUse:s Malmökontor. Förutom frukostmingel så lyssnade deltagarna inledningsvis till webbchefen på Näringsliv Skåne/Business Region Skåne Måns Renntun som pratade om den kommande uppfräschade sajten Skane.com.

Webbplatsens syfte är främst att sälja in Skåne som region mot företag och andra externa intressenter. Målet är att skane.com ska bli den officiella business-sajten.

Louise om Skane.se

Louise om Skane.se Louise Ercolino projektledare på kommunikationsavdelning tog vid och pratade om webbplatsen Skane.se. En webbplats riktad främst mot boende i regionen. När den nya versionen väl släpps så är tanken att det ska vara mycket tydligare och mer användarvänlig än vad den är idag.

InUse del i projektet är att genomföra en effektkartläggning och dessutom genomföra användarintervjuer.

Karin pratar om Användning i fokus

Karin Ackerholm från inUse Till sist presenterade Karin Ackerholm om hur inUse tänker och arbetar kring användbarhet. Karins nyckelbudskap var att webb handlar om möjligheter och hur saker presenteras, det viktiga är att användare hittar det som dem söker. Karin beskrev också hur viktigt det är att utgå från olika typer av användarprofiler för att verkligen ge besökare det som de faktiskt är ute efter.

Hur presenteras information? Att information ska presenteras på rätt sätt är oerhört viktigt, och det handlar allt som oftast om en strävan efter att människor ska hitta rätt på en sajt.

Vad vill användaren göra? Vad finns det för behov? Det var två frågor som Karin tog upp. Har du svaret på dessa frågor så kan du utveckla webbsidor som folk verkligen använder.

Frukostmingel på Malmökontoret

Exempel från tidigare projekt Karin visade oss också exempel på lyckade lösningar såsom Systembolaget och Hemnet. "Internet of Things", där du kopplar saker till internet som exempelvis EON:s smarta hem, var också en sak som Karin belyste. Det finns massor av saker som kan göras för att skapa en smartare vardag.

Ett stort tack! InUse vill tacka Region Skåne för besöket och dessutom ett extra tack till Måns, Louise och Karin som berättade för oss vad som är på gång i regionen och i den digitala världen.