As of October 2023 inUse is officially part of AFRY Experience Studios.
Academy courses continued until 31/12.
For offerings and questions see https://afry.com/en/area/afry-experience-studios.

  — 1 min read

Så var Service Design-kursens premiär

Read 1267 times

Nu har den haft premiär på inUse Academy. Kursen för dig som vill skapa värde och meningsfullhet för dina kunder. En efterlängtad Service Design-kurs. – Det gick mycket bra. Det var många intressanta och vassa frågor som ställdes, vilket är det bästa en utbildare kan råka ut för. För det visar att det man pratat om engagerar och är relevant, säger Pontus Wärnestål, Service Design Director på inUse och lärare för kursen.

Service Design är ett helhetsorienterat angreppssätt för att hantera utmaningar inom kundupplevelse, affärsmodellering, organisation och innovation. Två dagars-kursen på inUse Academy har varit efterlängtad. Och upplägget med mycket övningar och utbyte föll väl ut. Deltagarna var positiva – en skrev exempelvis att ”särskilt bra var övningarna och diskussionerna, och alla deltagares olika perspektiv och erfarenheter”.

– Fantastiskt givande att få vara lärare – för jag har själv lärt mig väldigt mycket. Kursens upplägg är väldigt interaktivt och fyllt av övningar och samtal så att deltagarna kan lära av varandra, säger Pontus Wärnestål, Service Design Director på inUse och lärare för kursen.

– De som går den här kursen är på senior och strategisk nivå, och kommer från olika branscher.

Tidigare har produktdesign varit en självklarhet, medan Service Design – eller tjänstedesign – har släpat efter. Men nu är det fundamentalt att lägga kraft även på Service och tjänst – om än det krävs en hel del.

– När man går från ett produktorienterat, traditionellt, synsätt till “design for services”-mindset krävs det att man inte räds att kasta gamla föreställningar om mänsklig upplevelse och affärsmodeller.

Samtidigt som det kan låta tufft kommer det inte dröja. Det händer nu.

– Utvecklingen mot tjänstedesign ställer stora krav på organisationer, men det kommer att gå väldigt fort. För i alla representerade branscher verkar det finnas en mognad för att ta vilja ta till sig ett tjänsteorienterat designgrepp.

Så en mognad i branscherna, ett angreppssätt i tiden – det låter som en kul kurs?

– Gemensamt var att alla var väldigt öppna, erfarna och hade en vilja att lära sig.

BOKA NU – FÅ BOKA-TIDIGT-RABATT!