— 1 min read

Siri kortsluter Google?

Read 731 times

Logga för Siri-tjänsten

Ok jag vet inte hur många av er som testat Apples nya röststyrningstjänst Siri som finns i nya iphone 4S. Men jag blev väldigt överraskad när jag läste att Siri verkar ändra sökbeteendet hos iphone 4S användare. En studie indikerar att iphone 4S användare tack vare Siri googlar betydligt mindre än tidigare. Alla 40 deltagare i undersökningen rapporterar att de inte ser någon anledning att googla om Siri har svaret på deras fråga. 27 av deltagarna har helt slutat använda Google och övriga 13 har minskat sitt googlande betydligt.

Detta är mycket intressant speciellt med tanke på att Siri-användande inte genererar intäkter till Google. Måhända Steve Jobs hämnd på Google når från andra sidan graven! Vad tror du?

Läs mer: http://www.forbes.com/sites/greatspeculations/2011/11/07/new-study-shows-people-using-apples-siri-dont-really-need-google/

P.S Googles styrelseorförande och grundare Eric Schmidt har nu också bekräftat att Siri är en direkt konkurrent till Google. Frågan är om det är ett sätt att undvika senatens hearing om Googles monopolställning inom söktjänster eller om han verkligen ser Siri som ett hot?

http://www.engadget.com/2011/11/07/siri-may-pose-competitive-threat-to-google-eric-schmidt-tells/ D.S