— 1 min read

Skalman och systemutveckling

Read 469 times

En av alla fördelar med att ha barn är att man får återuppliva alla barndomsminnen, och åter läsa sin barndoms favoriter. Astrid Lindgren och alla hennes fantastiska figurer i all ära, men för mig var ändå Bamse den stora idolen.

Härom kvällen läste jag serieboken Bamse åker till månen, och precis i början av boken presenteras skalman. Mitt i högläsningen blev jag plötsligt tvungen att kväva ett skratt.

Skalman "Han har hela huset fullt med sådana "grunkogrejer". Den självgående skottkärran och det serverande och kaffekokande sängbordet har han verkligen nytta av. Men det mesta är konstiga saker som Bamse brukar fråga vad han skall ha till.

- Har du någon nytta av ett snurrande badkar? Eller en klocka som visar temperaturen i Afrika? Eller en julgransfot med hängslen? Eller en potta som spelar julmelodier? Eller en hatt med skorsten? Eller en skorsten med flaggstång? Eller en flaggstång med hatt?

- Det intresserar mig inte. Jag bara uppfinner. Ibland går det att använda, ibland inte. Vad bryr jag mig om det? Men bara en uppfinnare kan förstå en uppfinnare! suckar då Skalman"

Är det bara jag som har stött på en och annan programmerare som fört ungefär samma resonemang?

/Johan Berndtsson