— 1 min read

Sömlösa användarupplevelser topp-trend enligt Gartner

Read 1850 times

En sammanhängde användarupplevelse som rör sig obehindrat mellan det fysiska och digitala är en av de största trenderna under 2019 enligt Gartner. Och inUse håller med!

Varje år pekar analyshuset Gartner ut de viktigaste teknik-trenderna för kommande år. Så även för 2019. Precis som väntat så bygger lista till stor del inte på teknologin i sig – utan om vad som nu händer när allt är digitalt.

Gartner lyfter Smart Spaces som en topp-trend och menar att vi behöver koppla samman människor, saker och platser full ut och helt integrerat.

– Den som lyckas skapa riktigt bra användarupplevelser och kundresor har kommit en lång bit. Men det är först när vi integrerar smarta interaktioner och tjänster med designen av den fysiska kontexten som vi lyckas skapa en sammanhängande helhetsupplevelse, säger Emma Estborn, ansvarig för affärsområdet Human Spaces på inUse.

Som exempel på Smart Spaces nämner Gartner att det här lika gärna kan handla om hur vi skapar digi-fysiska arbetsplatser som smarta städer. Centralt är att utgå från en förståelse för vem du designar platsen.

– Liksom Gartner påpekar innebär detta att vi inte längre bara kan skapa smarta del-lösningar, utan behöver fokusera på hur de hänger ihop, hur komponenterna integreras och skapar en större helhetslösning. För att göra det behöver vi ta utgångspunkt i att förstå vilka mänskliga behov och beteenden vi ska stödja. På så vis kan vi innovera sömlösa och sammanhängande upplevelser av fysiska och digitala interaktioner. Lösningar som är värdeskapande och ger effekter för individ, organisation och samhälle, berättar Emma Estborn.

Det är så här du skapar ditt framtida affärsvärde konstaterar Gartner.

På inUse kallar vi området Human Spaces. Kontakta Emma för en dialog om hur vi kan skapa en integrerad upplevelse av era digitala & fysiska kontexter.