— 1 min read

Swish - vinnare av inUse Award 2016!

Read 2455 times

Bland tio starka finalister blev det till slut Swish som tog hem det ärevördiga priset inUse Award. Bästa helhetslösningen för användarna. – Vi måste hålla oss uppdaterade, vi måste hänga med när tåget går. Det är vår strategi, säger Huimin Zhang på Swish.

Bakgrunden till priset är att vi på inUse vill lyfta fram svenska lösningar som gör användarnas vardag enklare och roligare. Fokus ligger på användbarhet och hela upplevelsen istället för enbart på utseendet. 

De tio finalisterna var Hygglo, Dramatify, Polisens multifråga, Touchtech Vendo, SJ:s nya mobilapp, Dreams, Vodeville, Kry, Swish och Försäkringskassans Beräkna underhållsbidrag

Bäst av alla var Swish. En glad kommitté tog emot priset på Prisutdelningsfesten.

– Det känns superbra verkligen, hårt arbete ger bra resultat, säger Marc Scherlin.

– Vi vill göra det enkelt för alla, säger Sofia Carvalho på Swish.

Juryns motivering:

Att swisha har på ett självklart sätt blivit en del av Sveriges infrastruktur – och dessutom av vårt språk. Swish löser en mängd små friktioner i vardagen och har därför gjort livet enklare, roligare och effektivare för en bred allmänhet.

Har ni nån övergripande strategi vad gäller UX?

– Vi måste hålla oss uppdaterade, vi måste hänga med när tåget går. Det är vår strategi, säger Huimin Zhang.

Och tillgängligheten är viktig. 

– Det gäller att göra en betalningstjänst så enkel som möjligt och ta i beaktande de som har svårt att se exempelvis. Att göra en så enkel tjänst som möjligt, säger Sofia Langenskiöld.

Mycket beröm sen Swish slog igenom, och nu ett fint pris, inUse Award.

Vad händer framåt i tiden?

– Vi vill fortsätta att utvecklas. Vi ser att vi växer hela tiden, det vill vi fortsätta med, säger Per Ekwall.

Juryn för inUse Award 2016 består av Chris Lindgren, Anna Rosling Rönnlund, Carola Löfstrand, Johan Berndtsson och Jonas Söderström

Foto: Joakim Axelsson