— 1 min read

The enchanted Office

Read 162 times

Enchanted_officeI historien "The Enchanted Office" använder Microsoft serietecknare för att ta sig förbi motståndet mot det nya användargränssnittet i Office. De lånade fraserna från Star Wars, Sagan om Ringen och StarTrek, är kul, men själva berättelsen drunknar lite för mycket i hyllningarna till "The magic ribbon".

Den största kritiken mot det nya användargränssnittet verkar vara att det tar tid att lära om. Och konstigt vore det annars. De undersökningar som gjorts visar att det tar ett par dagar att lära sig hantera det nya gränssnittet. Även om dessa undersökningar beställts av Microsoft, och resultaten därför kan misstänkas vara något skönmålade, tycker jag att tiden verkar rimlig. Fast det vore förståss intressant med en oberoende undersökning.

Investeringskostnaden är ju dock bara ena halvan av ekvationen, några uppgifter om hur stor den påstådda effektivitetshöjningen blir efter det att användaren lärt sig har jag inte hittat (tips mottages med tacksamhet).

Hur som helst så måste jag säga att jag välkomnar den nya designen. Det är modigt av Microsoft att bryta mot rådande konventioner i en så avgörande del av användargränssnittet som menysystemet.

/Johan Berndtsson