— 1 min read

Trevlig sajt: Volvo C30

Read 236 times

Vi har ju alla traskat igenom dessa, till synes, ändlösa wizards där vi steg för steg svarat på en fråga, matat in någon information o.s.v. och sedan snällt klickat på "Nästa". Men det är alltid bara ett steg i taget som syns; man vet inte var man är på väg och man minns inte var man har varit. Och hur sjuttsingen gör man för att ändra ett val? Och vad händer med senare val då?

Vi har alla sett reklamen för den nya lilla volvon som färgglatt ber oss att tänka utanför boxen; och minsann det har de själva gjort. Sajten är en trevlig upplevelse med en cineastisk introduktion av en bildesigner som pekar på några av den nya bilens fördelar.

Men den riktiga höjdaren kommer när man provar att bygga ihop sin egen bil - såhär ser inga andra bilbyggarmikrosajter ut. Det lever och rör sig, kategorin i fokus är större och det aktuella valet ännu större och du får omedelbar återkoppling av ditt val av t.ex. karossfärg, fälgar och klädsel, samt vad totalsumman blir. Men du kan också gå direkt tillbaka för att ändra ett tidigare val med alla senare val synligt intakta.

Bygg_din_c30_1

Trevligt. Kolla själv på http://www.volvocars.se/campaigns/Local/c30_calculator.htm

/Johan van Ketwich