— 1 min read

Hemma hos på ÅF gav mersmak

Read 326 times

Ett populärt koncept för inUse Academys kurser, workshops och föreläsningar är hemma-hos-varianterna. Nyligen körde inUse en Effektkartläggningsworkshop hos ÅF i Solna. – Workshopen var superbra för oss och jag hoppas att våra medarbetare får energi och vilja att jobba på ett nytt sätt, säger Elin Fallenius på ÅF.

Det finns många fördelar med att få en kurs på hemmaplan. Man sparar tid, man kan hålla ihop gruppen, frågorna blir relevanta för alla medverkande och så vidare. Tillgången till inUse kurser fanns såklart redan innan, men efter att inUse blev en del av ÅF blev det uppenbart enklare.

– Jag har kommit i kontakt med inUse och Mikael Sköld – kursledare och User Experience Strategist & Designer – tidigare. Jag har känt till inUse, och nu efter förvärvet känns det naturligt att ta in kunniga personer internt, säger Elin Fallenius Head of IT Demand & BRM på ÅF.

– Konceptet med Effektkartläggning känner jag själv till sedan tidigare, men jag vill att min grupp ska lära sig konceptet och börja använda det.

Vad är det för team?

– Det är en grupp med Business Analysts, kravanalytiker, som jobbar nära ÅF:s stabsfunktioner och divisionerna. De är länken mellan användarna och utvecklingsteamen och ska förstå verksamhetens processer och behov och omvandla det till IT-lösningar. Vårt mål är att vi göra vardagen lättare för de som jobbar på ÅF, det ska vara lätt att ta ut sitt CV, tidrapportera med mera.

Mer inbokat framöver

Att inUse är till nytta för ÅF och vice versa är på många sätt givet. Nu var det ÅF som fick en rejäl dos användarfokus.

– Jag tror alla fick med sig att ha ett stort fokus på effekterna av de förbättringar vi gör, vad vill vi uppnå, viken skillnad det ska göra för våra användare. Det handlar om att göra skillnad för slutanvändare, inte enbart leverera en funktion.

Mikael Sköld.

Och Effektkartläggnings-nedslaget gav en fortsättning direkt.

– Vi har fortsatt samarbete, Mikael Sköld coachar två av dem i teamet i ett uppdrag nu.

Det är dessutom fler hemma-hos-tillfällen för inUse redan spikade på ÅF. 

– Vi har fler tillfällen inbokade, Jonas Söderström ska komma och prata om Jävla skitsystem!, exempelvis.