— 1 min read

Välkommen, Alexander Klimberg!

Read 1724 times

Stockholmskontoret fortsätter att växa. Välkommen, Alexander Klimberg, User Experience Designer! – Jag kände att här kan jag växa som designer, säger han.

Han kände att han nått max inom design på sin förra arbetsplats. Så han sökte sig till inUse.

– Jag ville fortsätta växa som designer. Vad finns det för ställen som har fokus på användarupplevelsen? inUse är den typen av arbetsplats, säger Alexander Klimberg.

En önskan att växa. I flera dimensioner visar det sig när bloggen frågar vidare. 

– Tidigare har jag jobbat på storbolag, Vattenfall och Swedbank. Om man byter till en byrå eller konsultbolag, så kan man lära sig nya branscher oftare, e-commerce, bilar, telekom och så vidare.

– Som UX-designer spelar det egentligen ingen roll vilken bransch man jobbar i.

Det gäller att bestämma själv över sin karriär, att hitta vad som är rätt för just en själv. För Alexander Klimberg kom insikten att det gällde att rikta om framåtandan.

– Jag jobbade som produktägare på Vattenfall med deras app – det var en mindopenerer, att det var design jag vill hålla på med. Många ser kanske att produktägare som ett steg framåt, men jag insåg att det var design som var min grej

Vad är dina främsta styrkor?
– Jag skulle kunna säga att jag är en bra allrounddesigner – research, visuals, interaktionsdesign och design thinking. Har hunnit med en del innan jag började på inUse.

Kolla in vilka lediga tjänster vi har på inUse!