— 1 min read

Välkommen Fredrik Ohlin

Read 320 times

Mötet mellan teknik och människa är det som fascinerar Fredrik Ohlin. I augusti började vårt senaste tillskott i Front end-gruppen.

Välkommen Fredrik, berätta om din bakgrund!
– Min bakgrund är i snittet av teknik och UX, med inriktning på webben. Förutom att bygga webbprylar har jag fokuserat på kunskapsutveckling inom området – jag har jobbat som adjunkt på Malmö högskola med ansvar för många relaterade kurser. Jag hade förmånen att vara ansvarig för kandidatprogrammet Informationsarkitekt, varifrån många duktiga studenter nu är branschkollegor. Jag var även doktorand på forskningscentrat Internet of Things and People, vilket gör inUse extra kul för mig i och med arbetet kring Human Spaces.

Vad är det roligaste med jobb?
– Mötet mellan teknik och människa. Det är ett möte som kommer i många former, och roligast är nog att försöka förstå och förena dessa i en helhet. Hur ska denna knapp se ut för att stödja användarens konceptuella förståelse? Hur bör denna knapp se ut för att vara konsekvent med aktuella gränssnittskonventioner? Hur kan denna knapp se ut utifrån best practices för webben? Hur måste denna knapp se ut för att vara tillgänglig för så många som möjligt? Bakom varje detalj döljer sig många frågor – det är roligt!

Varför sökte du dig till inUse?
– Som någon med stort intresse för UX har jag haft ett öga på inUse ganska länge. Man märker även utifrån att det finns stark kompetens och sunda värderingar. När inUse nu satsar extra på kompetens inom front-end blev jag också extra lockad. Och redan under mina första dagar på malmökontoret har jag fått se prov på projekt där design och teknik samspelar väldigt bra.

Har du någon oväntad supertalang, eller något annat otippat som vi inte visst om dig?
– Jag är väldigt ödmjuk. :-)