Skip to main content

  — 1 min read

Välkommen Frida Åberg, ny lärare på inUse Academy

Read 523 times

Frida Åberg är ny på inUse sedan årsskiftet, men hon är allt annat än ny i rollen som lärare!

Frida Åberg jobbar som utbildare inom inUse Academy. Hon har bakgrund inom både utveckling, krav, test och ledarskap.

– Jag håller kurser varje vecka, ibland schemalagda för blandade deltagare från olika branscher och organisationer och ibland företagsinterna för ett och samma företag – bägge har sina fördelar. Utöver det är det en del kursutveckling och mentorskap. Jag älskar verkligen det jag gör! berättar Frida.
Frida jobbar med utbildning inom krav och test och Effektkartläggning, dels genom Konsultbolag1 men även inUse Academy.

 
Hur gled du in på den pedagogiska banan?
– Jag har alltid varit aktiv som ideell ledare inom idrott och intresserat mig av idrottspsykologi. Mycket mer än man tror kan man ta med sig därifrån. Har alltid varit intresserad av teambuilding, kommunikation och vad är målet med det vi gör. Efter många år ”på fältet” av arbete med både utveckling, krav och test så funderade jag på läraryrket och det var i denna stund som tillfället gavs mig ett erbjudande om att utbilda i det vi jobbar med och jag sa JA direkt!
 
Vad är din styrka som lärare?
– Jag är optimistisk och positiv och vill hjälpa till plus tror mig förstå att det svåra ligger inte i att kunna presenter ett material utan att kunna fånga ”publiken” och få de att känna sig bekväma i situationen för att kunna ta till sig så mycket som möjligt på bästa sätt.
 
Hur har omställningen till digitalt gått under 2020?
– Jag tycker faktiskt att omställningen till det digitala trots omständigheter gått mycket bra. Vi bestämde oss snabbt att ställa om och kasta oss in i den digitala utbildningsverksamheten och dess djungel. Vi gjorde om allt vårt kursmaterial så det skulle passa digitalt och provade mängder med olika typer av verktyg för att snabbt utvärdera vad som skulle fungera bäst för oss på marknaden och sedan körde vi…inget är perfekt på en gång så vi har och fortsätter såklart att anpassa efter reflektion och förbättring. Vi vill sträva mot perfektion men ändå viktigt med good enough perspektiv!

Vill du gå en utbildning kravhantering och/eller test? Kolla in alla utbildningar under Konsultbolag1:s flagg.
Är du intresserad av inUse kursutbud inom UX, Service Design och Effektkartläggning? Kolla in alla våra aktuella utbildningar.