— 2 min read

Välkommen till inUse Melinda Costanzo

Read 925 times

Melinda Costanzo började som UX-designer på inUse i Göteborg precis innan sommaren. Med en bakgrund inom kulturbranschen hamnade hon ofta i situationer där hon skulle lösa problem eller utveckla metoder. Och som relativt nyexad UX-designer var det mycket som lockade henne till inUse. Till exempel att det är en utvecklande arbetsplats med gott rykte i branschen, menar hon.

Välkommen till inUse Melinda! Vad var det som gjorde att du sökte dig hit? 
– Här finns en stor gemensam kunskap och en specialisering inom design och hela designprocessen. Jag hade dessutom hört att inUse är en utvecklande arbetsplats med ett gott rykte i branschen. Att inUse jobbar mycket med uppdrag som utvecklar olika samhällsfunktioner kändes också mycket lockande.   

Just nu jobbar du i ett projekt för Västra Götalandsregionen, kan du berätta lite mer om det?
– Det handlar om samordning och koordinering inom vården och är just ett projekt där jag hoppas kunna göra nytta. Det är riktat mot barn och unga men egentligen är området större än så och all vård genomsyras av samordning och koordinering, det märker jag verkligen nu när jag jobbar med det här uppdraget.

Du har en bakgrund inom kulturbranschen där du drivit många olika projekt. Vad fick dig att sadla om till UX-designer? 
– På alla mina tidigare arbetsplatser har det blivit så att jag på ett eller annat sätt hamnat där jag sitter med verksamhetsutveckling eller problemlösning i någon form. Dessutom gillar jag teknik, IT och tanken på hur man kan förbättra saker och ting finns alltid där. Jag kände att jag ville jobba mer med just detta och renodla den kunskapen. Jag blev klar UX-designer 2020. 

 Vad kommer du bidra med till inUse?
– Jag hoppas kunna bidra med användbara tankesätt och lösningar, både för företaget och för kunderna. Jag vill vara med på samhällets digitaliseringsresa och hitta hållbara lösningar för framtiden och skapa värde på riktigt. 

Vad ser du fram emot mest?
– Att få jobba med design och samtidigt kunna utvecklas inom området. Jag ser också fram emot att få möta olika kunder och att genom en god design och förståelse skapa värde i olika verksamheter. Det finns så mycket missuppfattningar om vad en UX-designer gör. Vissa tror att det enbart handlar om att till exempel bestämma färgen på olika knappar på en hemsida. UX-design handlar om användarcentrering, att ta reda på vad kunden och användaren verkligen vill ha och behöver och det ser jag väldigt mycket fram emot att få jobba med. 

Vad är viktigt för dig i ett designuppdrag?
– Det finns mycket. Till exempel att kunna anpassa sig till den situationen som råder. Det är olika var i processen man kommer in som UX-designer, det är inte alltid man börjar från noll. Det kanske redan finns en produkt som ska förbättras. Att helt enkelt kunna anpassa sig efter var i processen man tar vid är viktigt.  

Vad har du för drömuppdrag?
– Att både få vara en del av den utforskande delen och hitta de värdefulla insikterna och sen få vara med genom hela designprocessen. Och att slutligen få leverera en lösning och vara med när allt implementeras. Det är sällan man som UX-designer får möjligheten att vara med under hela resan. Det är en dröm att få vara med och se när något blir verklighet! 


Vill du också bli vår kollega? Hör av dig till oss här!