— 1 min read

Välkommen till inUse, Cathrin Malmqvist

Read 1284 times

Hon är en nyfiken samlare som gärna inspireras av populärkultur. Vi tog en virtuell fika med Cathrin Malmqvist, ny UX:are på Stockholmskontoret.

Välkommen Cathrin, hur hamnade du på inUse?

– Tack! Det var Magnus Lif som hittade mig och undrade om jag ville komma förbi kontoret för att höra mer om InUse. Sedan blev jag hooked. 

Vad har du gjort tidigare som betytt mycket för dig?

– Jag gillar kontraster, så när jag kan kombinera att göra någonting som både skapar nytta och är visuellt tilltalande blir jag glad.

Vad driver dig och vad är dina styrkor?

– Nyfikenhet är absolut min största drivkraft. Sedan älskar jag att skapa och att lära mig mer om mänskliga beteenden. 

Vad jobbar du allra helst med i projekt?

– En mix av att lära känna användarna, förstå vilket problem som vi försöker att lösa och laborera runt med det visuella, då trivs jag. 

Vad har du för designfilosofi? 

– Testa dig fram, dela med dig och var inte rädd för att se saker ur nya vinklar. 

Vad är dina inspirationskällor till det du designar? 

– Jag inspireras av allt i min omgivning, allt från populärkultur till vardagliga saker. Till exempel illustratörer, dokumentärer och egentligen alla som gör något passionerat. Kollade en film igår om personer som utförde olika extremsporter. Hur de planerar sina åk, hjälper varandra och får kickar när de lyckas . Det inspireras jag svinmycket av. Jag är lite av en samlare så ser jag något som jag gillar, så tar jag alltid screenshot eller foto på det. En vet aldrig när det kan komma till hands.

Vad tror du är nästa stora grej inom UX eller Service Design?

Efter den här senaste tiden då allt mer eller mindre har varit 'on hold' så tror jag att vi har fått tid till att tänka och känna efter vad som betyder något för oss. Det tror jag kommer att spegla sig i arbetet vi gör framöver. Jag tror att fokus kommer ligga på att skapa hållbara lösningar som kan skalas istället för 'Quick fixes'. 

Några handfasta tips hur man lyckas med sin design?

– Testa dig fram och var inte rädd för att ändra dig eller fråga om andras synpunkter. Det är så du lär dig och kan hitta nya knep för att lösa problem.


Det finns plats för dig med. Skicka din ansökan så hör vi av oss.